Sparket SAS-sjef får 7 mill

Mannen bak det ulovlige prissamarbeidet mellom flyselskapene SAS og Maersk Air, Vagn Sørensen, får sju millioner kroner i fallskjerm etter skandalen. Samtidig rettes det millionkrav mot SAS.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vagn Sørensen får med seg hele tre årslønner etter at han måtte gå for å ha hatt et ulovlig prissamarbeid med konkurrenten, skriver Aftonbladet.

Sørensen skal være mannen som tok initiativ til og gjennomførte avtalen med Maersk Air. Også toppledelsen i Maersk Air har forlatt sine posisjoner i selskapet.

Med en årslønn på 2,4 millioner kroner, inkludert sine styreverv, sitter Sørensen igjen med sju millioner kroner i fallskjerm.

Styreformann Harald Nordvik har gått offentlig ut og beklaget det ulovlige samarbeidet overfor sine kunder, men det er ikke nok.

Maersk Air og SAS har delt ruter mellom seg, og sikret seg gode priser på bilettene. Nå krever de største kundene å få tilbake det de har betalt for mye, og forbrukerorganisasjonene i Sverige og Danmark støtter dem. Over 100 kunder har allerede tatt kontakt med SAS. Astra Zeneca er ett av dem, og Ericsson vurderer å følge etter. Samlet kan erstatningsbeløpene mot SAS komme opp i flere millioner kroenr.

FÅR MILLIONER: Avgått konsernsjef i SAS, Vagn Sørensen, får med seg tre årslønner.