Sparket skattesjefen

President Obama presset etter avsløring om «spesialbehandling» av politiske motstandere.

 MÅTTE TA GREP:  President Barack Obama i East Room i Det hvite hus i natt, der han meddelte at skattesjef Steven Miller har fått sparken FOTO:Brendan SMIALOWSKI, AFP/NTB Scanpix.
MÅTTE TA GREP: President Barack Obama i East Room i Det hvite hus i natt, der han meddelte at skattesjef Steven Miller har fått sparken FOTO:Brendan SMIALOWSKI, AFP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen for skatteetaten i USA er blitt bedt om å forlate stillingen, opplyste president Barack Obama i en redegjørelse i natt norsk tid.

Bakgrunnen for skattesjef Steven Millers avgang er avsløringen av at etaten har iverksatt ekstra streng kontroll av konservative politiske grupper.

- Jeg vil gjøre alt som står i min makt for å sørge for at noe slikt aldri skjer igjen, sa Obama onsdag.

Samtidig har USAs president to andre overvåkingssaker å forklare med den amerikanske statsforvaltningen involvert.

En amerikansk ambassadeansatt ved ambassaden i Moskva er anklaget for spionasje, og et stort antall reportere i nyhetsbyrået AP er blitt ulovlig avlyttet.

Nye retningslinjer Presidenten lover å utarbeide nye retningslinjer for skatteetaten IRS og å samarbeide med kongresspolitikere som fører tilsyn med etaten.

Miller sier i en uttalelse at den siste tiden har vært svært vanskelig for IRS. Behovet for å gjenopprette etatens tillit er sterkt og presserende, ifølge den avtroppende skattesjefen.

Det var USAs finansminister Jack Lew som formelt ba Miller trekke seg og deretter godtok skattesjefens avskjedssøknad.

(NTB-Reuters-AFP/Dagbladet).


503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 942295445


Varnish cache server