Sparket, slo og rev ut piercing på 17-åring

Politiet i Nord-Trøndelag rystet over grov jentevold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokken 2 natt til søndag møtte den 17 år gamle jenta opp på Steinkjer politistasjon. Hun var da sterkt forslått i hele kroppen etter å ha blitt overfalt av jevnaldrende jenter, skriver adressa.no.

Politiet i Nord-Trøndelag er rystet over den grove volden som jenta ble utsatt for.

Overfalt i bilen

Overfallet skal ha funnet sted rundt midnatt. Da var jenta på vei til en offentlig fest i en bil sammen med tre gutter. Guttene og jenta skal da ha blitt kontaktet av tre jenter, fordi de ikke visste veien.

Da bilen med jenta og de tre guttene kom frem til festlokalet, skal de tre jentene ha kommet ut av sin bil og gått truende mot de fire andre ungdommene.

To av de tre jentene overmannet den mannlige sjåføren og tatt bilnøklene. Jenta som hadde låst seg inne i baksetet ble dratt ut av bilen.

Banket opp i et kvarter

To av de tre jentene skal da ha gått løs på 17-åringen, og ifølge fornærmedes egen forklaring skal hun ha blitt banket opp i 15 til 20 minutter.

- Det som skjedde var at tre jenter på 17, 18 og 19 år banket opp en jevnaldrende jente, sier politiførstebetjent Jonny Olsen ved Inderøy lensmannskontor til Dagbladet.no.

Olsen forteller at jenta skal ha vært kraftig forslått over hele kroppen. Hun skal flere ganger ha blitt slått i brystet, sparket i ansiktet og skrittet, og hun fikk fire piercinger revet ut av øret.

Den 17 år gamle jenta satt i natt i avhør hos politiet og fikk senere behandling for skadene hun ble påført ved legevakten i Steinkjer.

To har tilstått

De tre jentene som stod bak overfallet ble arrestert av politiet.

- To av de tre jentene har tilstått å ha banket opp jenta, sier politiførstebetjent Olsen til Dagbladet.no.

Hvilken straff overfallskvinnene vil få er ennå ikke klart, men politiet er også opptatt av den rollen guttene hadde i situasjonen.

- Dette ser vi på som grov vold. Dessuten synes vi det er mildt sagt rart at guttene ikke grep inn.

Politiet har ikke tatt stilling til om det er snakk om straffbar passivitet, slik at guttene også risikerer straff. I avhør søndag formiddag kom det frem at en av guttene etter hvert sa at jentene måtte gi seg.

Sjalusimotiv

Dagbladet.no får opplyst at det ennå gjenstår arbeid i etterforskningen, men politiet antyder at sjalusi kan ha vært motivet bak overfallet.

- Overfallet var tydelig planlagt, siden jentene hadde avtalt at de skulle møtes. Dette gjør det enda verre, sier Olsen.