Sparte 12 000 kroner på sex

Fanny (25) og Jesus (29) har et noe uvanlig sparetriks. Det har blitt sett av over tjue millioner.

SPARER PENGER: Noen legger på en tier ekstra hver gang de drar kortet. Fanny og Jesus har en litt annen metode. Foto: Jam Press.
SPARER PENGER: Noen legger på en tier ekstra hver gang de drar kortet. Fanny og Jesus har en litt annen metode. Foto: Jam Press. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er de flinkeste til å spare jevnlig, ifølge en Klarna-undersøkelse som ble gjennomført i 13 land i fjor. Hele 87 prosent av landets befolkning svarte at de sparte månedlig.

Likevel er det mange som mener de ikke har råd til å spare, eller som ikke ønsker å prioritere det.

Et kjent tips er å spare små summer som til slutt blir store - for eksempel ved å bli trukket en tier ekstra hver gang du drar kortet.

Fanny Castellanos (25) og hennes forlovede Jesus (29), har benyttet seg av et «liknende» sparetriks, som nå går viralt på TikTok:

De hevder nemlig å ha spart over 12 000 norske kroner på å ha sex.

Legger av en femtilapp

«Hver gang vi har sex, legger vi av en femtilapp i sparegrisen», skriver Castellanos i videoklippet, som i skrivende stund har over 26 millioner visninger.

I videoen kan man se Castellanos forlovede, Jesus, tømme hjemmesnekrede pengebokser og glasskrukker fulle av sedler og mynter på senga:

Bra for pungen og kjærligheten

Det unge paret har måttet skaffe seg flere sparegriser etter ivrig å ha fylt opp hele tre pengekrukker med sedler og mynter, skriver 25-åringen videre.

Paret, som forlovet seg i september i fjor, pleier både pengepungen og kjærligheten med påfunnet sitt. De sier at de planlegger å fortsette med sparehacket i 2023:

- I starten sparte vi bare for å spare. Nå har vi bestemt oss for at pengene skal gå til en kommende bryllupsreise, sier Castellanos til nyhetsbyrået Jam Press.

Tusenvis kommenterer

Kommentarene har ikke latt vente på seg etter at tiktoken ble publisert for ei drøy uke siden.

Flere skriver at de skulle ønske de kunne gjøre det samme, noen skriver at deres sparegriser er «evig tomme» - og noen berømmer parets angivelige selvkontroll:

«Hadde jeg hatt så mye penger liggende, hadde jeg brukt dem for lengst», skriver en.

De fleste mener sparehacket er en fin måte å spare på, og at det er en vinn-vinn-situasjon. Det er likevel flere som skriver at denne sparemåten ikke er for alle:

«Jeg og kjæresten min kunne sikkert prøvd det samme, men sparegrisen ville fortsatt vært tom», skriver en annen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer