Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparte 400 millioner - sparket i dag

Samferdselsminister Navarsete sparket Avinors styreleder Anders Tallerås.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Styreleder i Avinor, Anders Talleraas går av med virkning fra i dag og erstattes av Aker Kværners konsernsjef Inge K. Hansen. Dette ble offentliggjort på en ekstraordinær generalforsamling i Avinor i dag klokken elleve.

Hansen skal overta som styreleder i en konfliktfylt periode, det er for øyeblikket brudd i forhandlingene om avtale om lønn- og arbeidsvilkår for flere grupper i Avinor.

Avgått styreleder Talleraas medgir at perioden han har sittet har vært tøff. - Vi har spart 400 millioner kroner slik vi ble bedt om av Stortinget og det er klart at dette har vært tøft for ansatte og har ført til sterke  konfrontasjoner mellom dem og ledelsen. Det har vært en veldig tøff styrejobb, sier han til Dagbladet.no.

Talleraas ønsket selv en ny runde i manesjen som styreleder.
- Hadde jeg blitt spurt hadde jeg sagt ja, sier han.

Talleraas går nå flere uker før planlagt generalsforsamling  i Avinor, den 12. juni. Årsaken er i følge Samferdselsdepartementet brudd i forhandlingene om lønn og arbeidsvilkår. Samferdselsminister Liv Signe Navarsete, som alene utgjør generalforsamlingen i Avinor der staten er eneste eier, bekrefter at Talleraas ikke lenger er ønsket som styreleder.

- Vi har gjort mange vurderinger gjennom vinteren før vi bestemte oss for å skifte styreleder. Med brudd i forhandlingene kan vi foreta dette styrelederskiftet nå, og Hansen kan delta i forhandlingene som skal pågå framover, sier Navarsete til Dagbladet.no.

Hansen slutter som konsernsjef i Aker Kværner 1. juli. Han er tilbakeholden med hva hans planer er for Avinor. - Jeg skal bruke tid på å sette meg inn i Avinor. Dette er en viktig sektor i Norge, med vår topografi som gjør av vi flyr mye i dette landet.

Det har vært mye bråk rundt Avinor i en lengre periode etter Randi Fleslands avgang og konflikten med flygelederne, som har skapt store problemer for flytrafikken på Gardermoen i vinter.

 GÅR FRA AVINOR-STYRET: Anders Talleraas (t.v): Samferdselsminister Liv Signe Navarsete kalte inn til ekstraordinær generalforsamling i dag. Bak henne står ny styreleder i Avinor, Inge K. Hansen. Foto: SCANPIX
GÅR FRA AVINOR-STYRET: Anders Talleraas (t.v): Samferdselsminister Liv Signe Navarsete kalte inn til ekstraordinær generalforsamling i dag. Bak henne står ny styreleder i Avinor, Inge K. Hansen. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling