Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparte 50 000 med Dagbladet

Med 285 000 i kroner i studielån, så Christopher F-B. Grøndahl (26) mørkt på sin økonomiske framtid. Men etter et kvarters samtale med Dagbladet, hadde han spart inn nærmere 50 000 kroner. - Tenk at det er så lett å spare penger, sier han fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-mannen er akkurat ferdig med hovedfag i fransk ved Universitetet i Oslo og kan smykke seg med tittelen cand. philol. Siden 1987 har han mottatt lån og stipend fra Statens lånekasse for utdanning, uten å tenke noe særlig på den dagen han skulle betale tilbake pengene. Men nå er oppgjørets time kommet.

Månedlige avdrag

- Jeg vet ærlig talt ikke hvor stor sluttregningen kommer til å bli, innrømmer Christopher overfor Dagbladet. Han synes at det er litt flaut, men tror at han deler skjebne med mange andre.

Med utgangspunkt i rådene boka «Er det mulig - sannheten om Statens Lånekasse» gir for et lån på 300 000 kroner, fant vi ut at Chripstopher kunne spare nærmere 30 000 kroner om han kutter ut betalingspausen og betaler månedsvise avdrag istedenfor terminvise.

Dersom han også betaler inn en hundrelapp ekstra i måneden, vil han spare nærmere 50 000 kroner. Den siste metoden vil koste han rundt 2500 kroner i måneden.

- Det burde jeg klare, sier Christopher. Foreløpig har han bare jobb fram til jul. For å klare den planlagte nedbetalingsplanen, er han selvsagt avhengig av å få ny jobb også på nyåret.

- Naiv

- Jeg var kanskje naiv, men jeg trodde at Lånekassen presenterte den løsningen som var best for meg, sier Christopher.

Han synes at Lånekassen burde ha informert kundene sine om alternative nedbetalingsmåter.

- Det burde ikke være noen overraskelse at man sparer penger på å betale ned lånet sitt raskere. Jeg synes ikke det er noe sensasjonelt med disse rådene, sier informasjonskonsulent Inger Lise Kristiansen hos Lånekassen.