Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sparte bare de yngste barna i familiemassakren. Nå har politiet avdekket narkooperasjon

Bærer preg av planlegging.

MASSEDRAP: Åtte medlemmer av Rhoden-familien ble fredag morgen lokal tid funnet drept i sine respektive hjem i delstaten Ohio i USA. Foto: Lisa Marie Miller/The Columbus Dispatch via AP
MASSEDRAP: Åtte medlemmer av Rhoden-familien ble fredag morgen lokal tid funnet drept i sine respektive hjem i delstaten Ohio i USA. Foto: Lisa Marie Miller/The Columbus Dispatch via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Åtte medlemmer av Rhoden-familien ble fredag morgen lokal tid funnet drept i sine respektive hjem i delstaten Ohio i USA.

Politiet har satt igang en omfattende jakt på den eller de som står bak drapene som bærer preg av regelrette henrettelser, men foreløpig er det mye som er usikkert.

Det gjorde statsadvokat Mike DeWine klart da han informerte pressen om tingenes tilstand søndag.

Marihuanaplantasjer USA Today skriver at han omtaler drapene som «planlagte henrettelser» og la også til at politiet har funnet marihuanaplantasjer på tre av åstedene.

- De som gjorde dette har virkelig tenkt igjennom hvordan det skulle gjøres, sier han.

Overfor CNN vil han ikke si noe om han tror drapene er relatert til de ferske funnene, men gjør det klart at det ikke dreier seg om småtterier.

- Denne operasjonen var ikke for personlig bruk - den var for noe mye større enn det. Det var en veldig sofistiskert operasjon.

Han gjør det også klart at henrettelsene verken var spontane eller tilfeldige, men at myndighetene fortsatt ikke har noen klar teori om hvor mange gjerningspersoner som er involvert.

- Dette er ikke en sak der noen har blitt forbanna, og skutt noen. Jeg vet ikke om det er én gjerningsperson eller flere gjerningspersoner. Det kan være én, to, tre eller fire. Det tror jeg ikke vi vet.

Nødsamtaler Lørdag kveld norsk tid offentliggjorde politiet nødsamtalene som ble ringt inn fra hjemmene knyttet til Rhoden-familien. 

Den første telefonen kom rundt klokka åtte på morgenen. Kvinnen som ringer inn forteller politiet at «det er blod over hele huset», og at det virker å være to døde menn i huset.

Den andre telefonen kom kort tid senere. Her forteller mannen som ringer inn at han hadde funnet fetteren sin skutt, og at det hele er uvirkelig.

Sparte barna Politiet har også gått ut med identiteten til de åtte avdøde. De er Hannah Gilley (20), Christopher Rhoden Senior (40), Christopher Rhoden Junior (16), Clarence «Frankie» Rhoden (20), Dana Rhoden (37), Gary Rhoden (38), Hanna Rhoden (19) og Kenneth Rhoden (44).

Vedkommende som står bak drapene, sparte derimot de yngste familiemedlemmene - et fire dager gammelt spedbarn, samt to barn på henholdsvis seks måneder og tre år.

Moren til den nyfødte lå i senga sammen med barnet sitt da hun ble skutt og drept.

- Jeg kan ikke tro at noen ville drepe en mor som holdt sitt fire dager gamle barn i armene sine, sier Phil Fulton, og legger til at de overlevende familiemedlemmene er lammet av sorg. Han er pastor ved Union Hill Church som ligger i den lille byen Peebles der drapene fant sted.

Sheriff Charles Reader i Pike Countyforteller at han kjenner til familien, men at han i løpet av sine 20 år som lokal tjenestemann ikke kjenner til at de har vært involvert i noen form for kriminell aktivitet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!