SPARKER TIL: En svensk turist overfalt en 63 år gammel bulgarsk kvinne i juni. Video: Det bulgarske politietVis mer Vis mer Vis mer

Svensk turist overfalt bulgarsk kvinne

Spaserte rolig vekk etter å ha sparket hotellansatt i hodet. Slipper fengsel

Svensk turist dømt til en bot tilsvarende 23 000 kroner etter overfall i Bulgaria.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En svensk 53-åring er dømt til å betale en bot tilsvarende drøyt 23 000 norske kroner, ifølge SVT. Dette etter at overvåkningskameraer fanget opp et overfall begått den 3. juni i Bulgaria.

Klokka 22.38 spaserte turisten inn på et hotell i ferieområdet Sunny Beach, for så å snu seg mot en hotellansatt. De utveksler noen ord, før hun bøyer seg ned for å fortsette arbeidet sitt.

- Er lei meg

Så skjer det som den bulgarsk domstolen har stadfestet som en «absolutt mangel på medmenneskelig».

Han sparker kvinnen i hodet, og etterlater seg henne bevisstløs på bakken.

- Jeg skadet henne, og er lei meg. Virkelig lei meg. Jeg husker ikke hva som skjedde, sier han til kanalen Nova, som refereres til av SVT.

Den svenske kanalen skriver at 53-åringen fra Jämtland ikke er tidligere straffedømt, og at det er årsaken til den lave straffen.

Den kom på tross av at domstolen ikke skal ha sett på mannens anger som troverdig.

Krever erstatning

Svensken skal også ha vært alkoholpåvirket da han angrep den 63 år gamle kvinnen. Hun ble ført til sykehus med hjernerystelse, indre blødninger og en kraftig forslått kjeve.

- Jeg er fortsatt i sjokk, og vet ikke hvordan jeg skal takle dette. En stor svenske sparket meg i hodet, akkurat som han ville ha sparket en fotball, har fornærmede tidligere sagt om hendelsen, ifølge Expressen.

Hun krever nå en sum tilsvarende rundt 240 000 kroner fra den dømte. Den svenske turisten har tidligere sagt seg villig til å betale erstatning, ifølge SVT.