GASSFEIL: Ved dette sykehuset i Sydney døde et spedbarn etter å ha fått lystgass framfor oksygen. Foto: New South Wales Health
GASSFEIL: Ved dette sykehuset i Sydney døde et spedbarn etter å ha fått lystgass framfor oksygen. Foto: New South Wales HealthVis mer

Spedbarn døde - fikk lystgass i stedet for oksygen

Et annet barn er kritisk skadet etter samme feil. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et nyfødt barn er omkommet på Bankstown Hospital i Sydney i Australia etter alvorlig feilbehandling.

Barnet ble gitt dinitrogenoksid - eller lystgass - i stedet for oksygen. Et annet barn er alvorlig skadet etter samme feilbehandling, melder Sky News.

Jillian Skinner, helseminister i regionen New South Wales, har gått ut og beklaget feilbehandlingen.

- Jeg beklager på det sterkeste det tapet familiene har opplevd gjennom en så knusende feil. NSW Health skal gjøre alt i vår makt for å støtte dem, lover Skinner.

Spedbarna ble født i juni og juli i år og familiene ble informert om tabben i helgen som var. Myndighetene har nå kontrollert åtte operasjonssaler ved Bankstown Hospital for å undersøke om flere pasienter kan ha fått lystgass framfor oksygen, men foreløpig er bare én operasjonssal stengt som følge av feilen.

Både oksygen og dinitrogenoksid er uten farge og lukt, og ifølge Sky News er beholderne de to leveres i farget forskjellig.

Det er nå igangsatt en undersøkelse for å avdekke eventuell rutinesvikt ved det aktuelle sykehuset i Sydney. Andre sykehus og medisinske institusjoner i området har også fått beskjed om å kontrollere sine operasjonssaler for liknenede feil.