Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spedbarn drept i Jerusalem-terror. Israel mener Hamas-medlem står bak

Åtte skadd.

KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: En person kjørte inn i en folkemengde i Jerusalem. Foto: REUTERS/Baz Ratner/ NTB Scanpix
KJØRTE INN I FOLKEMENGDE: En person kjørte inn i en folkemengde i Jerusalem. Foto: REUTERS/Baz Ratner/ NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et spedbarn ble drept og åtte personer såret da et Hamas-medlem kjørte på dem ved en trikkeholdeplass i Jerusalem, ifølge den israelske statsministerens kontor. Politiet kaller hendelsen et terrorangrep.

Tilstanden til to av de sårede er alvorlig, ifølge politiet.

- Den palestinske terroristen som kjørte på åtte mennesker i Jerusalem i kveld, såret dem og drepte et spedbarn, var medlem av Hamas, skrev statsministerens talsmann Ofir Gendelman på Twitter onsdag kveld.

Politiet skjøt mot sjåføren idet han forsøkte å flykte fra stedet til fots. Han er fra det palestinske distriktet Silwan i Øst-Jerusalem. 21-åringen er brakt til sykehus, og tilstanden hans er alvorlig.

- Vi kan bekrefte at dette var et terrorangrep. Sjåføren bor i Silwan og har terrorbakgrunn. Han har sonet i fengsel for terroraktivitet, sier polititalsmann Micky Rosenfeld.

Statsminister Benjamin Netanyahu har beordret økt politinærvær i Jerusalem som følge av hendelsen.

I august ble en israeler drept da en palestiner brukte en gravemaskin til å velte en buss i Jerusalem.

Både israelere og palestinere gjør krav på Jerusalem som sin hovedstad, og byens status er ett av de mest betente temaene i konflikten. Spenningen har også økt etter sommerens krig på Gazastripen mellom Israel og Hamas-bevegelsen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media