Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spedbarn og mor reddet

Redningsmannskapene klarte i går å redde ut et spedbarn og hennes mor i den jordskjelvrammede byen Boumerdes i Algerie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dekket av murstøv, men i live, ble de to dratt fram av redningsmannskaper som var i ferd med å miste håpet om å finne flere overlevende.

Jente ropte om hjelp

Internasjonale redningsmannskaper fikk også kontakt med en elleve år gammel jente som satt fast i ruinene av en seksetasjes bygning. Det var et italiensk team som først hørte jentas rop om hjelp.

Hun klarte å fortelle at hun het Sabrina, men etter det har ikke redningsmannskapene hatt kontakt med henne, eller andre i ruinene.

Jubel var det også da man fredag kunne trekke en to år gammel jente ut fra en av de ødelagte bygningene. Redningsmannskapene fulgte jentas gråt med et ultralydapparat de stakk inn i ruinene.

Redningsmennene forlangte total stillhet av alle som fulgte aksjonen, og etter en halv time kunne en frivillig spansk redningsarbeider trekke toåringen ut gjennom et lite hull de hadde gravd ut. Jenta ble funnet i soverommet sitt i første etasje, og var blitt beskyttet av en dør som hadde falt over et TV-apparat.

- Det varmet våre hjerter og ga oss håp, sa en av redningsarbeiderne, Amirouche Istanbule til Associated Press.

Jenta, som heter Emilie, var tilsynelatende i god form da hun ble dratt ut. Begge foreldrene hennes overlevde også jordskjelvet, men hennes fire år gamle søster, Lisa, mistet livet.

«Morder!»

Algeries president Abdelaziz Bouteflika besøkte i går de jordskjelvrammede områdene for å gi støtte til ofrene og hjelpearbeidere. Han ble imidlertid skjelt ut på det groveste av beboerne i Boumerdes.

«Morder!» og «Myndighetene er drapsmenn!» ropte de som samlet seg, og kastet mursteiner fra ruinene mot presidentens bil.

Den rasende reaksjonen var utløst av at det var boligblokkene staten hadde bygd som raste sammen under jordskjelvet, mens de privatbygde blokkene i byen ble stående uskadde. De statlige blokkene ble bygd for knapt to år siden. Og lokalbefolkningen legger skylda på korrupte entreprenører og tjenestemenn for at jordskjelvet fikk et så katastrofalt utfall.

Redningsmannskapene som nå jobber i den kvalmende stanken av lik som er i ferd med å gå i oppløsning, vet at det ligger mange hundre mennesker under de sammenraste bygningene, og man frykter at dødstallene kan komme til å stige til 3000.

MÅTTE BESKYTTES: Folkemengden kastet murstein mot Algeries president Abdelaziz Bouteflika (i midten) i Boumerdes i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media