Speedbåt fløy 15 meter gjennom lufta

Kjørte på holme i høy hastighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et ektepar i 40-åra ligger nå på sykehus etter at båten de satt i, kjørte på en holme i Tysvær kommune i Rogaland i høy fart i natt. Et jevnaldrende vennepar kom utrolig nok fra ulykken uten skader.

- Den åpne fritidsbåten, på 6,20 m og med 115 hk motor, traff nordenden av holmen Kvitholmen, rett sør for Borgøy, og fløy anslagsvis 15 meter gjennom lufta, forteller operasjonsleder Thor Gunnar Westlye ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til Dagbladet.no.

Hørte rop

En mann på fastlandet hørte rop om hjelp og dro ut mot holmen i en liten båt.

- Der fant han to mennesker i sjøen og to andre oppe på holmen. Han slo deretter alarm, forteller Westlye.

Meldingen kom inn klokka 03.45. Et Sea King redningshelikopter, luftambulanse og to vanlige ambulanser, samt politi, ble utkalt til stedet.

- De to på holmen - den mannlige båteieren/-føreren og hans kone - ble fraktet til Stavanger sjukehus med luftambulanse, mens de to i sjøen viste seg å være uskadd og kunne dra hjem, sier operasjonslederen.

Kvinnen skal være alvorlig skadd, mens mannen har fått noe lettere skader.

EKTEPAR SKADD: Det skadde ekteparet i 40-åra ankommer Stavanger sjukehus i luftambulanse. Foto: THOMAS FOSSE
EKTEPAR SKADD: Det skadde ekteparet i 40-åra ankommer Stavanger sjukehus i luftambulanse. Foto: THOMAS FOSSE Vis mer

Båten sank

- Båten hadde landet akkurat i grensa mellom hav og land og var fortsatt flytende da redningsmannskapene kom til stedet. Den ble tauet til fastlandet, men sank ved kai. Den henger nå etter baugfortøyningen, forteller Westlye.

Hadde båten i sin helhet landet på holmen, ville det trolig gått mye verre.

De to venneparene er fra Haugesund og var på vei sørover fra Skjoldastraumen til Espevik. Det var lite vann og stille sjø da ulykken skjedde i grålysningen.

- Jeg vil ikke spekulere på ulykkesårsaken, men det er rutinemessig blitt tatt promilleprøve av båtføreren, forteller operasjonsleder Westlye.

Den tekniske etterforskningen av ulykken er avsluttet allerede i natt.

Speedbåt fløy 15 meter gjennom lufta