Speider etter skadd ulv

KOPPANG (Dagbladet): Toget gjorde jobben for det hemmelige jaktlaget som skal ha forsøkt å utrydde ulvene i Østerdalen de siste dagene. Påkjørselen skjedde tre-fire kilometer nord for Koppang i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Viltnemnda sporet det sterkt skadde dyret i går ettermiddag, uten hell. Den påkjørte ulven kan være den samme som tok livet av elghunden Bamse i helga. Ulven ble påkjørt like i nærheten av gården til Håvard Noren, eieren av elghunden. Ulven har ifølge Petter Wabakken og viltnemda i Stor-Elvdal operert alene den siste tida.

Ulven skal ha kommet fra nord, mens toget kom sørfra, da lokføreren oppdaget dyret i går morges. Den skal ha løpt foran toget i skinnegangen før den ble truffet. Viltnemnda, assistert av lensmannskontoret og ulveeksperter, rykket i går formiddag mannsterke ut for å følge sporet av den skadde ulven. Laget klarte imidlertid ikke å avlive dyret til tross for at man fulgte sporet i flere timer.

Mørket stanset den lovlige jakten, men søket fortsetter i morgen.

Leder av kommunens jaktlag, Østen Østensen, opplyste i går kveld at man tror ulven har fått kappet av det ene bakbeinet. Han så selv det skadde dyret i går ettermiddag, uten at han klarte å komme på skuddhold. Ulven skal ha gått videre i retning Månsæterkletten i Stor-Elvdal.

Resten av flokken på 11- 12 dyr skal i dag ha hatt tilhold nær Jutulhogget.