Speidere funnet i god behold

De tyske speiderne ble funnet på ei turisthytte i Setesdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De 14 tyske speiderne som søndag kveld var savnet i Setesdal er funnet i god behold.

- De ble funnet på turisthytta Svartenut, opplyser Jon Kvitne, operasjonsleder ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

- Så her endte det godt.

Ukjent turløype

Det var ei gruppe på elleve barn og tre voksne som ble meldt savnet i Setesdal søndag.

De første meldingene gikk ut på at gruppa skulle gå fra Bossbu til Berg i Valle i Setesdal. Det var ifølge Nettavisen en person som overnattet med gruppa på Bossbu som meldte dem savnet.

Da politiet nådde Bossbu, fant de ifølge Aftenposten.no nyttig informasjon i hytteboka. Her skrev tyskerne at de skulle i motsatt retning av det turgåeren hadde oppfattet.

- De har skrevet i hytteboken at de skal motsatt vei av det melder sier, nemlig mot Svartenut. En scooterpatrulje tar seg frem dit, men det er dårlig vær, sa redningsleder Erik Willassen til avisa.

Kart: Kystatlas
Kart: Kystatlas Vis mer

Dårlig vær

Klokken 21.22 i kveld fikk politiet melding om at patruljen hadde kommet fram til hytta, og funnet speiderne i god behold.

Det er dårlig vær i området, noe som gjorde letingen vanskelig. Et helikopter som opprinnelig skulle delta i søket ble trukket tilbake på grunn av værforholdene.

Tre scooterpatruljer fortsatte letingen i tolv minusgrader.

Tidligere i dag fortalte Kvitne til Dagbladet.no at politiet hadde problemer med å finne identiteten til de 14 speiderne.

- Vi vet faktisk ikke hvem disse personene er, sa Kvitne da, og fortalte at de jobbet febrisk med å finne opplysninger om tyskerne. Like før klokken 22 i kveld var identiteten fortsatt ukjent.