Speilblankt kaos

I går var det bedre is på E18 enn i Vikingskipet på Hamar: Det var så ille at veien måtte stenges for trafikk. Med 200 utforkjøringer hersket det totale kaos på veiene over hele østlandet. Milelange køer og kollisjoner som kom på rekke og rad preget trafikkbildet i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sent i går kveld var det ikke meldt om alvorlige personskader som en følge av trafikk-kaoset som utløste tidenes største utforkjøringsras i Sør-Norge. Minusgrader og regn -underkjølt regn- frøs og ble til speilglatt film på veiene, biler og busser sto overalt. - Det er forferdelige kjøreforhold. Bilene bare sklir av veibanen, dette er totalt kaos, sier vaktleder ved Asker og Bærum politikammer til Dagbladet. Han melder om telefonstorm fra fortvilte bilister som står på tvers og utenfor veibanen langs E 18 fra Bærum til Telemark i går kveld. I Sandefjord ble E 18 stengt, det er svært uvanlig. I bratte stikkveier kom bilene verken opp eller ned. Vegvesenet rykket ut med saltbilene sine. Politiet mente situasjonenville bedre seg etter midnatt.

Bærum sykehus hadde ambulanser ute ambulanser. Det var det liten vits i. De kom jo ikke fram, de heller. - Men ingen er alvorlig skadet, sier politiet.

Situasjonen var like ille i Buskerud og Notodden i Telemark. - Forholdene er helt kaotiske med masse utforkjøringer og kollisjoner. Heldigvis er det ingen alvorlige personskader, sier vaktleder Nils Haukeland ved Drammen politikammer.

Unntakstilstand

- Her er det unntakstilstand, dette er rett og slett spinnvilt. Vi anmoder alle om å la bilen stå, sier vaktsjef Per Martin Ødegård ved Romerike politidistrikt. I løpet av to timer fikk vi 150 henvendelser fra oppgitte sjåfører som bare måtte konstantere at de piggfrie dekkene langt fra var gode nok på de såpeglatte veiene. - Jeg vil nødig starte en debatt, men det hadde gjort seg med pigger og kjetting i dag, sier han.

Luftambulansen parkert

Sent i går kveld visste verken politi eller sykehusene om trafikk-kaoset hadde kostet liv. Men ambulansene kom ikke fram de heller, politiet på Romerike hadde rykket ut for bistå en ambulanse som ikke kom av flekken etter at pasienten vel var forvart inne i bilen. Sverre Ohnstad i Luftambulansen satte helikopterparken på bakken, så avlastning derfra var det umulig å få. - Vi får håpe det ikke skjer store ulykker, og at folk ikke får behov for akutt bistand fra ambulansepersonell og lege de nærmeste timene. Statsmeterolog Hans Henrik Fremming lover mildere vær og isfrie veier søndag. - Isen vil nok ligge til i morgen tidlig hvis ikke noen aktivt prøver å fjerne den, sier han.

KAOTISK: Biler sto på kryss og tvers i Oslo i går, men det er ikke meldt om alvorlige skader.