Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Speilglatte og stengte veier i nord

- Mange trafikkuhell.

GLATT: Også i Trøndelag er det glatt. I flere timer var E14 stengt på svenskegrensa. Det var mye kø på begge sider av de to trailerne som sperret veien. Foto: Politiet i Værnesregionen
GLATT: Også i Trøndelag er det glatt. I flere timer var E14 stengt på svenskegrensa. Det var mye kø på begge sider av de to trailerne som sperret veien. Foto: Politiet i Værnesregionen Vis mer

- Vi har mange trafikkuhell i dag. Ikke kollisjoner men biler, lastebiler og trailere som kjører av veien.

Det sier operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt til Dagbladet.

- Det har gått fra våt, bar vei til islagt, snødekt vei. Da endrer alt seg føremessig, forklarer Eriksen om hvorfor det er så mange trafikkuhell i dag.

- Tilpass farten

Han understreker at bare én grads endring, for eksempel mellom oppe i fjellet og nede i lavlandet, kan medføre veldig ulike kjøreforhold.

Eriksen har en oppfordring til alle som skal ut i på veien i dag.

- Kjør med varsomhet og tilpass farten. Oppe i høyden kan det være is, inne i landet kan det være islagt, og nede ved fjorden kan det være bart, sier han.

- Én grad eller to er alt som skal til, sier han.

FOR DÅRLIG: En sjåfør på Fauske mistet lappen for å ikke ha skrapt frontruta godt nok. Foto: Politiet i Nordland
FOR DÅRLIG: En sjåfør på Fauske mistet lappen for å ikke ha skrapt frontruta godt nok. Foto: Politiet i Nordland Vis mer

Dårlig utsikt

På Fauske, noen mil øst for Bodø, skapte isen problemer på en annen måte enn at det var glatt.

En sjåfør hadde skrapt frontruta så dårlig at han fikk beslaglagt førerkortet sitt av politiet.

- Når det er som nå er det ekstra viktig at folk skraper rutene. Det er glatt og mørkt, og hvis du ikke ser skikkelig øker du sannsynligheten for at du for eksempel kjører ned en fotgjenger, sier Eriksen til Dagbladet.

Glatt i hele Nord-Norge

- Det er glatt i hele Nord-Norge, men særlig i Troms har det vært glatt i dag, sier Ine Øksenberg ved Vegtrafikksentralen i Troms og Finnmark til Dagbladet.

Hun oppfordrer også folk til å kjøre etter forholdene.

- I tillegg er en rekke veier stengt i Finnmark på grunn av uvær. Snøfokk og tett snødrev har ført til kolonnekjøring flere steder, sider Øksenberg.

Blant annet er E69 stengt til i morgen på grunn av et ras, og E6 Kvænangsfjellet er stengt på grunn av rasfare.