Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Speilglatte veier - totalt 15 trafikkulykker på E6 hittil

Politiet i Follo og Vegtrafikksentralen vurderte å sperre E6.

E6: Trafikkulykke på E6 mellom Ås og Son. I store deler av landet har underkjølt regn ført til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag ettermiddag.
Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix
E6: Trafikkulykke på E6 mellom Ås og Son. I store deler av landet har underkjølt regn ført til trafikkuhell med mange involverte biler tirsdag ettermiddag. Foto: Tor Aage Hansen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du bilder/video ? Tips oss på 2400@db.no

(Dagbladet): SISTE: Politiet i Follo opplyser at de hittil i dag har fått inn melding om 15 trafikkulykker på E6.

Antall ulykker og pågangen av bilister, førte til at politiet i Follo tidligere i ettermiddag vurderte å sperre deler av E6.

«Politipatruljer forsøker holde hastighet nede på E6 mens vi og VTS vurderer å sperre E6 helt - evt sløsingen for å minske fart.»

- Det er ikke tatt noen ny vurdering ennå. Situasjonen har stabilisert seg litt. Politiet i Follo har holdt igjen noe av trafikken, og det virker som om det har roet seg litt basert på antall meldinger som har kommet inn, opplyser Rune Walstrøm, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst, til Dagbladet, klokka 17.40.

KØ: Det er lang kø på E6 mellom Moss og Vestby. Foto: Tipser
KØ: Det er lang kø på E6 mellom Moss og Vestby. Foto: Tipser Vis mer

Han oppfordrer folk til å kjøre forsiktig.

«Siste mld fra patrulje er at forholdene begynner å bli bedre enkelte steder», skriver politiet i Follo på Twitter like før klokka 18.00.

I Agder melder politiet at en buss kjørte av veien ved Birkenes like før klokka 17.30. Fem til seks barn og sjåfør skal ha befunnet seg i bussen, men ingen skal være skadd.

- I Østfold er det foreløpig varmegrader, men det vil fryse på her og, så det gjenstår å se hvordan det blir hos oss. Vi har hatt fire trafikkuhell, uten personskade. To i Moss og to i Rakkestad-regionen, sier operasjonsleder Paul Horne til Dagbladet.

Vogntog sperret vei i Nordland

I alt 14 biler smalt i hverandre på E18 i Vestfold i ettermiddag - og politiet varsler om speilglatte veier over hele fylket.

Det var klokka 14.19 at politiet fikk den første meldingen om massekollisjonen i nordgående felt retning Drammen i nærheten av Bringåkertunnelen.

Seinere i ettermiddag melder NTB om trafikkuhell i store deler av landet på grunn av underkjølt regn.

Der er E18 delt med midtskille mellom de to veibanene i hver retning.

I Nordland skal to vogntog ha sklidd inn i hverandre på E6 ved Luktvatnet i Vefsn. Kollisjonen medførte at mellom 20 og 30 vogntog sto fast på veien, skriver NRK Nordland.

Begge felt skal nå være åpne igjen.

- VÆR OBS!

- Det er ikke meldt om alvorlige personskader. E18 var stengt en periode. Nå blir trafikken dirigert via riksvei 315 Hvittingfoss, opplyser Vestfold-politiets operasjonssentral til Dagbladet ved 15.15-tiden.

Politidistrikter i flere deler av landet melder om lignende forhold.

«Meldt om glatte veier grunnet regn som fryser på bakken. VÆR OBS! og tilpass farten», skriver politiet i Hedmark på Twitter.

Politiet i Asker og Bærum melder om ekstremt glatte veier. Kollegene i Buskerud ber folk om å la bilen stå og skriver at det er kaos flere steder i distriktet, ifølge NTB.

Like etter klokka 16.00 i ettermiddag var to biler involvert i nok en trafikkulykke ved Stokke i Vestfold. Tre personer skal være skadd som følge av ulykken og er kjørt til sykehuset i Tønsberg.

Politiet i Vestfold skriver på Twitter at det er svært glatt på stedet.

- Ta det pent

Bane NOR advarer om glatte plattformer på jernbanestasjonene.

- Man må nok påregne vanskelige kjøreforhold også i kveld, uten at man nødvendigvis skal si at det blir ekstremt. Det virker som om det stort sett gjelder Østlandet, Telemark, Buskerud, Vestfold og litt ned i Agder-fylkene, sier Hans Are Dahl, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen Øst, til Dagbladet.

Dahl forteller at forutsetningene for morgendagen ser bedre ut.

- Nedbøren ser ut til å avta, og det vil fortsatt være kaldt. Det vil i alle fall føre til at det som blir lagt på, holder seg bedre. Så er vi helt avhengig av trafikk på sideveiene, slik at man brøyter opp hinna som legger seg på veien. Det er glatt og vinter og det må vi respektere. Ta det pent og kjør som om det er glatt. Slipp fordi saltbil og strøbil og la dem få gjøre jobben.

Noen timer til med nedbør

GLATT: Underkjølt regn har ført til glatte fortau og veier i Oslo og på Østlandet.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GLATT: Underkjølt regn har ført til glatte fortau og veier i Oslo og på Østlandet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Underkjølt regn vil fortsette å gjøre det glatt på Østlandet og Sørlandet utover ettermiddagen og kvelden, opplyser Meteorologisk institutt til NTB.

- Det frysende regnet finner vi mest på Østlandet og Sørlandet. Det blir noen timer til med nedbør, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt til NTB tirsdag ettermiddag.

- Nedbøren strekker seg fra Mjøsa og nedover mot Agder, sier meteorologen.

Også i Nordland er det svært glatt.

- Det er omslag til mildvær og underkjølt regn i Helgeland, Salten og Ofoten, men vi regner med at det gir seg i løpet av tirsdagskvelden, sier Bentsen.

Også i fjellet i Sør-Norge er det vanskelige kjøreforhold tirsdag, med nedbør både i form av regn og snø, ifølge meteorologen.

IKKE HAVNE I GRØFTA: Her er kjørelærerens metoder to for å holde svingen på vinterføre. Video: NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!