FRONTKOLLIDERTE: To biler med til sammen fire personer frontkolliderte på riksveg 40 på Kvelde i Larvik kommune. Én person ble fraktet bort i ambulanse. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
FRONTKOLLIDERTE: To biler med til sammen fire personer frontkolliderte på riksveg 40 på Kvelde i Larvik kommune. Én person ble fraktet bort i ambulanse. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTOVis mer

Speilglatte veier skaper trafikkaos i Vestfold

En mengde kollisjoner og utforkjøringer på kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Sjekk Vegtrafikksentralens trafikkmeldinger her
• Sjekk været for hele landet på Dagbladets værsider

(Dagbladet): Det har oppstått trafikkaos i Vestfold etter årets første snø, ledsaget av regn i minusgrader, har skapt farlig glatte veier i fylket.

- Kaos er vel det eneste rette ordet akkurat nå. Vi har fått mange meldinger om kollisjoner, etter at regn og sludd i kuldegrader har skapt svært glatte veier, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen, til Dagbladet.

Han opplyser at politiet ikke har hatt kapasitet til å rykke ut til alle uhellene.

Frontkollisjon I 16.30-tida rykket politiet ut til en frontkollisjon på Kvelde i Larvik kommune.

- Etter det vi har fått opplyst, er fire personer innblandet. Skadeomfanget er så langt ukjent, opplyser Aronsen til Dagbladet klokka 16.40.

Ifølge et øyenvitne på stedet har ambulansen i 17.10-tida tatt med seg én person fra ulykkesstedet.

- En kvinne på 61 år ble kjørt til sykehus med lettere skader. For de andre ser det ut til å ha gått bra, sier Aronsen i 17.50-tida.

Operasjonslederen tilskriver været skylda for ulykken.

- Det er ekstremt glatt der oppe, sier han.

I autovernet Tidligere har politiet hatt hendene fulle med en kjedekollisjon med sju biler i Kongegata i Larvik sentrum. Ulykken ble meldt inn 14.40.

KAOS: Dette var synet fra André L.J. Løvers hjem i Larvik i ettermiddag. Til sammen tre biler fikk trøbbel ved autovernet på stedet. MMS-foto: ANDRÉ L.J. LØVER
KAOS: Dette var synet fra André L.J. Løvers hjem i Larvik i ettermiddag. Til sammen tre biler fikk trøbbel ved autovernet på stedet. MMS-foto: ANDRÉ L.J. LØVER Vis mer

- Rett etterpå var det en bil som kjørte inn i et autovern på E18 på grensa mellom Larvik og Sandefjord, sier Aronsen.

Det var flere personer i bilen, og tre personer er nå sendt til legevakta for sjekk.

I tillegg skal det være en utforkjøring på fylkesvei 303 i Tjølling.

- Det var en kvinnelig sjåfør som har havnet på taket, forteller Aronsen.

autovernet Utenfor André L.J. Løvers hjem i Larvik oppsto en selsom situasjon:

- En bil med henger klarte ikke å bremse på glatta, og bilen og hengeren havnet på hver sin side av autovernet, forteller han til Dagbladet.

- Jeg bor i bunnen av en ganske bratt bakke, og is pluss snø gjorde det nesten umulig å gå, sier han.

Løver anslår at han har sett mellom fem og ti småulykker på forskjellige steder i bakken i løpet av dagen.

Ikke alvorlige skader - Det skjer ting hele tida, og vi har ikke den fulle og hele oversikten i øyeblikket, men så vidt vi har brakt på det rene, skal det ikke være snakk om alvorlige personskader, sier Aronsen.

Vegtrafikksentralen, avdeling Sør, bekrefter at vær- og føreforholdene i deler av Vestfold er svært vanskelige, og de oppforder bilistene å ta sine forholdregler - og kjøre pent - på det glatte føret.

Statsmeteorolog Inger-Lise Aasen ved Meteorologisk institutt forklarer at snøværet skyldes et lavtrykk som ligger over Sverige og skaper store problemer der.

TUREN ENDTE HER: En personbil ble satt ut av drift da den traff autovernet på E18 ved Pindsle, mellom Larvik og Sandefjord. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
TUREN ENDTE HER: En personbil ble satt ut av drift da den traff autovernet på E18 ved Pindsle, mellom Larvik og Sandefjord. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO Vis mer

- Snømengdene har ikke vært all verden, men vinden har vært oppi sterk kuling på kysten av Østlandet, sier hun til Dagbladet.

Overraskende snøfall At de beskjedne snømengdene - 4-5 cm - har skapt såpass store problemer, forklarer hun med at det første snøfallet ofte kommer overraskende på folk.

- Uværet har vært varslet god tid i forveien. Likevel er det mange som venter med å ta forholdsregler, sier Aasen.

Statsmeteorlogen opplyser at lavtrykket er på vei nordover, og at det etter hvert blir penere vær.

- På ettermiddagen i morgen vil været har roet seg i Sør-Norge. Men torsdag kveld kommer et nytt lavtrykk inn over landsdelen, med mer og kraftigere nedbør på slep, sier hun.

TIL LEGEVAKTA: Tre personer ble sendt til legevakta etter møtet med autovernet. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO
TIL LEGEVAKTA: Tre personer ble sendt til legevakta etter møtet med autovernet. Foto: LASSE LJUNG/NYHETSFOTO Vis mer