Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spektakulær tåkevideo over Trondheim: - Ikke sett liknende på flere år

- Dette var en spesiell mulighet. 

VAKKERT: Bergenser lagde den fortryllende videoen av Trondheim sett fra oven. Videoen har fått stor oppmerksomhet. Video: Natural Light Earth Grim Berge / Sven-Erik Knoff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen ble filmet i Trondheim 27. januar av bergenske filmskaper og fotograf Grim Berge, og kollega Sven-Erik Knoff.

Berge var i Trondheim for et prosjekt i samarbeid med blant annet Visit Norway, hvor han filmer Norge på langs. Men denne videoen var ikke en del av planen.

- Vi oppdaget tåken om morgenen når vi var her. Da tenkte vi at dette var en spesiell mulighet, og vi måtte bare komme oss opp og filme det, forteller han til Dagbladet.

Har du problemer med å se videoen øverst i saken, kan du se den her.

Videoen ble filmet med tre ulike kameraer over tolv timer.

- Tåken varte fra morgen til kveld. Det var et veldig spesielt fenomen. Vi var oppe i Tyholt-tårnet, og der snakket vi med en som jobbet der og som ikke hadde sett noe liknende på flere år.

- En time er ti sekunder

Videoen er en «timelapse», noe som innebærer at tempoet økes betraktelig.

I denne videoen er én time er komprimert ned til ti sekunder, og hvert sekund er derfor i virkeligheten seks minutter.

- Om man ser på tåken vil det ser ut som den står helt i ro, mens nå ser du hvordan tåken beveger seg og skaper en spesiell type magi. Den er utrolig vakker.

Han forklarer også hvordan det spesielle visuelle synet utfolder seg når tåken dekker et bylandskap.

- Når det blir kveld og bylyset blir sterkere enn lyset på himmelen, så begynner lysene å skinne gjennom tåken. Byen åpenbarer seg på en helt spesiell måte.

Kun tre personer var med i produksjonen som tok tolv timer å filme og ett døgn å etterarbeide.

Stor oppmerksomhet

- Videoen har fått en enorm oppmerksomhet. Alle vi har vist den til har vært veldig begeistret og sagt at dette var noe helt spesiell. Selv om vi har gjort en god jobb, så er også dette et fenomen som i seg selv er veldig vakkert.

Berge og teamet hans i selskapet han har startet, Natural Lights, er opptatt av å filme virkeligheten som den er.

- Vi bruker ingen «sminke» og andre effekter. Vi tror på det å filme virkeligheten fordi virkeligheten er vakker. Jeg blir helt full av beundring over hvor vakker naturen og byene er i Norge.

Berge fikk også oppmerksomhet over denne videoen i desember i fjor, da av gulltåken over Bergen:

UNIKE BILDER: Da Grim Berge så ut av vinduet sitt i Bergen så han noe «helt eksepsjonelt». Han tok 1500 bilder for dette minuttet, som har fått over hundre tusen visninger på et halvt døgn. Video: Grim Berge / naturallight.earth. Se flere av bildene til Berge her: http://bit.ly/2gO50HP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media