Spekter-sjef: - Kvinner må jobbe mer!

Anne-Kari Bratten mener noe er riv ruskende galt når voksne, friske kvinner velger deltid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Kvinner som vil la seg forsørge av en mann, har rett til det i et samfunn hvor valgfrihet står veldig høyt. Men altfor mange damer, særlig de som jobber deltid, blir sjokkerte når de oppdager hvor lav pensjon de får. Og for samfunnet er det ikke bærekraftig. Vi må alle jobbe mer for å sikre framtidas velferd. Arbeidsgivere må begynne å si nei til deltid for kvinner som ikke trenger det, sier administrerende direktør i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter, Anne-Kari Bratten, til Dagbladet.

Hun begynte i jobben som administrerende direktør i mars i år, og har for lengst gjort seg bemerket som avsender av diverse brannfakler.

Dagbladets maktpanel mener hun er en av de mektigste i organisasjonslivet.

- Skal vi opprettholde verdens beste velferdssamfunn, må vi ha økonomisk verdiskapning. Og for å klare det, må vi ha arbeidskraft. Hvis jeg kan bruke min maktposisjon til å få fram at oljen ikke kommer til å ordne alt hvis vi skal ha samme velferdsnivå som nå, er det bra, sier hun.

Uenig med Dagbladets maktpanel? Sigurd Grytten stiller til nettmøte mandag 30. desember klokka 12, men du kan sende inn spørsmål allerede nå ved å trykke her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer