- Spekulantene uttaler seg som idioter!

- Jeg har alltid forsvart behovet for tradere og spekulanter i markedet og sagt de er nyttige. Men nå blir det dessverre vanskeligere, for nå uttaler de seg som idioter uten forstand på økonomiske sammenhenger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med denne kraftsalven slår Venstres medlem av finanskomiteen i Stortinget, siviløkonomen Terje Johansen, tilbake mot kritikken mot regjeringen som de siste dager har kommet fra meklere og tradere i det norske aksje- og valuta-markedet.

Johansen viser blant annet til utsagn fra traderen Engebret O. Fekene, som i Dagbladet i går sa at «regjeringen i dag er katastrofal, den greier ikke jobben i det hele tatt».

Feige meklere

Tidligere har en av landets mest kjente meklere, Jan Petter Sissner, sagt til TV2 at regjeringen ikke duger og at han gjerne ser Jagland tilbake som statsminister.

Johansen mener det er på tide å sette kritikerne på plass:

- Hvis det er slik at denne Fekene har tapt store beløp på børsfallet, som kom etter tidenes økonomiske opptur, så har han bevist at han ikke har de evnene han må ha trodd at han hadde, sier Johansen. Johansen synes det er feigt av børsaktørene å skylde på politikerne, og særlig på regjeringen.

- I de siste 20 årene har det kommet et lite tilbakeslag i økonomien ca. hvert femte år, og gjerne et stort hvert tiende år. Tilbakeslagene kommer gjerne etter perioder med meget sterk oppgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer