Mystisk lysglimt over Kyiv:

Spekulasjonene florerer: - Umulig

Et mystisk lysfenomen ble observert over Kyiv onsdag kveld. - Det er ikke mulig, sier norsk ekspert om spekulasjonene som florerer på sosiale medier.

Flere videoer sirkulerer på sosiale medier og Telegram av et mystisk lysfenomen over Kyiv onsdag kveld. Vis mer
Publisert

Et kraftig lystglimt etterfulgt av synet av et objekt som tilsynelatende går i oppløsning, lyste opp himmelen over Ukrainas hovedstad Kyiv onsdag kveld.

Eksplosjonen på nattehimmelen fant sted samtidig som det ble meldt om russiske luftangrep mot flere ukrainske byer. Luftvernsirenene ble aktivert, men luftforsvaret var ikke på noen oppdrag i denne delen av landet på dette tidspunktet.

Det har ført til full forvirring. Hva forårsaket det mystiske lyset?

Trolig meteoritt

Det amerikanske romfartsbyrået kunngjorde tidligere denne uka at den pensjonerte 300 kilo tunge satellitten Reuven Ramaty High Energy Solar Spectroscopic Imager spacecraft (RHESSI) onsdag skulle gå inn i jordas atmosfære.

Seint onsdag kveld sa ukrainske myndigheter at lysfenomenet over Kyiv trolig var forårsaket av denne Nasa-satellitten. Det er imidlertid ikke mulig, mener pressekontakt i Norsk meteornettverk, Tor Aslesen.

- Nasa-satellitten går i en bane på 38 grader og Kyiv ligger på 50 grader. Gravitasjonskraften gjør det derfor fysisk umulig for denne satellitten å falle ned over Ukraina, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer