Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spekulasjonene lever

LONDON (Dagbladet): Prinsesse Dianas død skjedde ikke som følge av en konspirasjon. Hun døde etter en tragisk ulykke. Sjåføren var beruset, og bilen kan ha hatt problemer med bremsene. Sannsynligvis døde folkeprinsessen fordi kjæresten Dodi al-Fayed så gjerne ville slippe unna de jagende fotografene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ett år har gått siden den tragiske ulykken i Paris. Ulykken som kostet prinsesse Diana, kjæresten Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul livet, og som fikk en hel verden til å gå inn i transeliknende sorg en søndag morgen.

Dodi al-Fayeds far, mulitimillionæren Mohammad al-Fayed, er overbevist om at det ligger en konspirasjon bak ulykken, og at alt var regissert for å forhindre at mor til den framtidige kongen av Storbritannia giftet seg med en muslim.

Mohammad al-Fayed har brukt mange, mange millioner på private etterforskere. Han har kommet med stadige utspill i britiske medier, og han har mer eller mindre lurt livvaktene som var i Paris inn i intervjusituasjoner.

  • Diana var i live like etter ulykken, og hun spurte etter Dodi.
  • Diana og Dodi hadde forlovet seg den aktuelle kvelden, og var enige om å gifte seg.
  • Paparazziene var som gribber rundt bilen, og kan ha skyld i ulykken.
  • En hvit Fiat Uno kjørte inn i bilen som kjørte Diana og Dodi.

Dette er utspill Mohammad al-Fayed har kommet med det siste året, men svært lite av dette kan stemme.

Ikke gifteplaner

Prins William benekter at moren ønsket å gifte seg med Dodi al-Fayed, noe Dianas nærmeste venner, familie og betrodde bekrefter. Absolutt ingen tror at Diana hadde planer om å gifte seg etter en heftig sommerromanse.

Dessuten var Diana ganske fortrolig med romanser. Hun hadde hatt forhold til James Hewitt, Will Carling, Hasnat Khan med flere, og var overhodet ikke ute etter et nytt ekteskap.

Det er heller ingenting som tyder på at prinsessen var i stand til å snakke like etter ulykken. Hun var bevisstløs, og livstruende skadd. Noe hennes familie og leger ved sykehuset har bekreftet.
Øyenvitner har forklart at paparazziene på motorsykler var 100 meter bak dødsbilen, og ingen tror de kan ha forårsaket ulykken.

Etterforskerne i Paris har ikke lykkes i å identifisere den hvite Fiaten, men de færreste tror den har hatt stor betydning for det som skjedde i tunnelen.

En vanlig ulykke

Dermed står etterforskerne igjen med at den tragiske ulykken var en ordinær ulykke, som kan skje enten en prinsesse er i bilen eller ikke.

Det er rapportert om feil på den aktuelle bilen, og det er bremsene som skal ha vært et problem. Det skal også være gjort funn som indikerer bremsefeil.

I tillegg var Henri Paul, som kjørte bilen, forholdsvis påvirket, og hans alkoholinntak kan ha ført til dårlig dømmekraft.

Dette betyr at de ansvarlige ved Ritz hotell i Paris kan være erstatningsansvarlige. Ledelsen er innkalt til nye avhør.

Og ledelsen ved Ritz Hotell styres av mannen som eier hotellet: Mohammad al-Fayed!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling