Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Spekulasjoner om president Jeltsins avgang

Moskva (NTB-AFP-Reuters): Rykter om Russlands president Boris Jeltsins snarlige avgang bredte seg i Moskva torsdag. En melding om dette fra det amerikanske tv-selskapet CBS ble dementert av Kreml, men politiske analytikere mener det bare er et spørsmål om tid før Jeltsin går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Jeltsin har undertegnet et brev som kunngjør hans intensjon om å gå av straks Viktor Tsjernomyrdin er formelt innsatt som statsminister, meldte det amerikanske tv-selskapet CBS torsdag.

CBS henviste til kilder i Kreml og kilder som står familien Jeltsin nær. Hvis og når Jeltsin faktisk trekker seg fra presidentstillingen, vil Tsjernomyrdin fungere som midlertidig president mens Russland forbereder nytt presidentvalg i løpet av tre måneder, ifølge brevet CBS henviser til. Ifølge CBS er brevet Jeltsin skal ha underskrevet udatert.

President Jeltsins pressetalsmann Sergej Jastrzjembskij dementerte kort tid etter meldingen.

- Sergej Vladimirovitsj Jastrzjembskij, Jeltsins pressetalsmann, har offisielt dementert alle slike rykter, sa en informasjonsmedarbeider i Kreml i en kommentar til tv-rapporten.

Kilder i Kreml viste videre til at Jeltsin forbereder seg på å møte Bulgarias president Petar Stojanov fredag og USAs president Bill Clinton neste uke.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!