Spekulerer i Guds navn

OSLO/ULSTEINVIK (Dagbladet): De satser på at avkastningen skal gå til himmels, kristenfolket på Sunnmøre, som nå har startet eget investeringsselskap. Navnet? God Invest, selvsagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå satser karene bak selskapet på at eiendomshandel og investering i industri skal gi mer rikdom. Ikke bare til seg selv. Nei, ti prosent av overskuddet skal gå til å fremme arbeidet med å spre Guds ord.

Da selskapet nylig avholdt sin første generalforsamling, var det tett i benkeradene på bedehuset i Ulsteinvik. Rundt 70 personer tente på ideen og investerte til sammen fire millioner kroner i selskapet.

- Helt utrolig respons. Ikke bare lokalt, men fra alle kanter av landet, stråler Agnar Dag Ulstein, mannen med ideen til selskapet.

Ber ikke om suksess

Dersom Kristen-Norge tenner på ideen, tror han selskapet kan vokse seg stort på kort tid, og ser for seg en emisjon allerede til høsten.

Men be til Gud om suksess, det gjør han ikke.

- Nei, det hadde aldri falt meg inn å gjøre. Vi ber aldri om å vinne, men selvsagt ber vi om å bli velsignet i arbeidet. Det er klart, sier Ulstein.

Nå vil han at kristenfolket skal stå samlet, investere i bedrifter og skape nye produkter.

Ser ingen problemer

- Men hører et investeringsselskap og forkynning av Guds ord sammen?

- Jeg ser ikke problemet. En viktig oppgave for menneskene er å forvalte ressursene vi har fått tildelt på best mulig måte. Det gjelder også penger. Vi skal satse på trygge investeringer, som forhåpentlig vil gi gode penger til å føre det kristne arbeidet videre, sier Ulstein.

Genialt navn

- Navnet er jo et skikkelig markedsføringstriks?

- Koplingen mellom Gud og firmanavnet hadde jeg faktisk ikke tenkt på, men ser jo poenget dersom man uttaler det på engelsk. Men det betyr ingenting for oss, bedyrer Ulstein.

Bedriftsledere som både tror på den samme Gud og det samme produktet, er nå klare for å gå sammen.

- Vi har flere interessante prosjekter på gang. Det dreier seg også om sammenslåinger av bedrifter, sier Ulstein.

Kristne først

- Er selskapet og nettverket som dere bygger opp bare for kristenfolk?

- Vi sier ikke nei til noen. Det står jo i Skriften at vi skal elske alle, men det står også at vi skal elske våre brødre mest. De fleste driver nok like moralsk som oss, men vi vil nok vurdere dem utenfra grundigere. Det er jo snakk om forretning også, sier Agnar Dag Ulstein.

Men firmaet har foreløpig ikke hatt særlig appell blant de mange nyrike i skipsbyggingsbygda Ulsteinvik. Bare én av de mange som ble millionærer etter salget av Ulstein-konsernet har valgt å satse på prosjektet.