Spekuleres på om han benåder seg selv

President Donald Trump kan komme til å benåde seg selv ved å la visepresident Mike Pence overta sjefsstolen den siste tida, ifølge Trumps tidligere advokat Michael Cohen.

TAP: President Donald Trump må gi staffettpinnen videre til demokratenes Joe Biden 20. januar. Nå spekuleres det på om han vil bruke den siste tida i Det hvite hus til å blant annet benåde seg selv. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB
TAP: President Donald Trump må gi staffettpinnen videre til demokratenes Joe Biden 20. januar. Nå spekuleres det på om han vil bruke den siste tida i Det hvite hus til å blant annet benåde seg selv. Foto: Leah Millis / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Presidenten i USA kan i teorien benåde hvem han vil, og er i tillegg selv immun mot å bli tiltalt. Det har dermed ikke blitt reist noen tiltale mot sittende president Donald Trump mens han har hatt tilhold på Det ovale kontor - til tross for at han er mistenkt for flere lovbrudd.

Trump har hittil klart seg gjennom en riksrettssak, 26 anklager om seksuelt misbruk, og rundt 4000 søksmål, skriver The New Yorker.

- Rett til fengsel

Men Trump har flere etterforskninger og sivile søksmål rettet mot seg. Blant annet er han mistenkt for skattesvindel, bestikkelser, og å hindre ordinær rettergang, skriver The Independent.

- Basert på hva jeg vet, og hva som nå kommer fram, kan han bli den første sittende presidenten som går rett fra Det hvite hus til fengsel, sa Michael Cohen etter at New York Times avslørte at Trump bare hadde betalt 750 dollar i inntektsskatt det året han ble valgt til president.

For 20. januar er det slutt. Den dagen overtar Joe Biden presidentembetet, og Trump er ikke lenger immun mot de mistenkte lovbruddene.

- Sjokk om han ikke gjør det

Spekulasjoner om at Donald Trump har tenkt å benåde seg selv før han forlater Det hvite hus, har derfor begynt å svirre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer