Spellemann dropper Urbanpris

Fjerner omstridt kategori.

FIKK PRISEN: I fjor var Isah, Karpe, Dutty Dior og Lil Halima nominert til Spellemann i kategorien Urban. Kaleb Isaac «Isah» Ghebreiesus vant prisen. Her sammen med Chirag Rashmikant Patel fra Karpe under P3 Gull i fjor. Foto: Scanpix
FIKK PRISEN: I fjor var Isah, Karpe, Dutty Dior og Lil Halima nominert til Spellemann i kategorien Urban. Kaleb Isaac «Isah» Ghebreiesus vant prisen. Her sammen med Chirag Rashmikant Patel fra Karpe under P3 Gull i fjor. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ingen artister vil lenger bli nominert til Spellemann-prisen i kategorien «Urban». I fjor var Isah, Karpe, Dutty Dior og Lil Halima nominert til prisen, som gikk til førstnevnte.

Hva prisen blir erstattet med er foreløpig uklart, oppgir Spellemann.no.

Avgjørelsen er tatt etter diskusjoner rundt begrepet, som ofte blir sett på som en generalisering av musikk fra mørkhudede artister.

Debatten rundt begrepet urban har blitt diskutert i kjølvannet av George Floyds dødsfall. Musikkanmelderen Peder Ebbesen viet også spalteplass til diskusjonen rundt begrepet i en bloggpost publisert på Ballade mandag.

«Spellemann har fulgt diskusjonen rundt begrepet «Urban» gjennom helga, og har i dag besluttet at kategorien «Urban» ikke vil bli benyttet fremover», skriver de på sine sider.

Fått kritikk før

- Det siste Spellemann ønsker er å oppfattes som stigmatiserende. Vi har derfor besluttet at kategorien «Urban» ikke vil bli benyttet fremover. Hva den vil bli erstattet med kommer vi tilbake til når vi tar en helhetlig gjennomgang av kategoriene for Spellemann 2020, sier styreleder Marte Thorsby.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer