Spenn deg fast i solstolen: Sommerværet fortsetter!

Isbilen går trolig gode tider i møte.

 NESTEN SOMMER:  Det er ingen grunn til å la isbilen kjøre forbi de neste dagene. Illustrasjonsbilde .Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .
NESTEN SOMMER: Det er ingen grunn til å la isbilen kjøre forbi de neste dagene. Illustrasjonsbilde .Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du hører til blant dem som liker å traske i høstløvet mens duskregnet faller på nesetippen, går du dystre tider i møte.

Ifølge Yr.no blir det derimot langt bedre tider for deg som ennå ikke har fått nok av sol, sommer og en kjempestor iskrem. 

I alle fall hvis du bor i sør.

- I Oslo blir det jevnt fint vær, og varme temperaturer de neste 10 dagene, sier Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt i Oslo.

Tørt og varmt Værtjenestens 10-dagersvarsel for hovedstaden melder nemlig sol og nær sommerlige temperaturer, jevnt mellom 16 og 18 grader og ikke en dråpe regn, hver dag frem til 23. september. 

Altså så langt varselet strekker.

- Høytrykket som vi har hatt i september og som har ført til sommerlige temperaturer, fortsetter. I Hovedstaden har temperaturene vært tre grader over normalen så langt i september, sier Bentsen.

Soljubel i Bergen og Trondheim Bergen får relativt likt vær og omtrent samme temperaturer som hovedstaden. Også i Trondheim blir været jevnt godt, men med noe lavere temperaturer.

- Både Bergen og Trondheim kan vente litt regn inn mot helga, men ellers vil det være godt vær også her, sier Bentsen.

Bor du i Tromsø vil du også få besøk av sola de neste 10 dagene, men avbrutt av dager med regn og lave temperaturer. Men Bentsen minner om at nordlendingene likevel har hatt et varmt september så langt.

- I Tromsø har gjennomsnittstemperaturene for september så langt vært fire grader over normalen, sier hun.