- Spennende å bli målt på resultater

Paul Chaffey satt to perioder for SV på Stortinget før han gikk ut i næringslivet: - Sannsynligvis var det for lenge, sier han. Etter to raske jobbskifter har han nå tittelen administrerende direktør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter noen år i Statoil og et kortere opphold i NHO er han i dag øverste leder av Abelia, en nystiftet landsforening for IKT- og kunnskapsbedrifter.

- Men det uvanlige er ikke at folk slutter i politikken og går ut i næringslivet. Utfordringen er å få 35-åringer til å gå fra bedrifter og over til politikk, sier han.

- En av årsakene kan være at det er mindre resultatorientert og tydelig hva du får til i politikken. Mange av oss synes jo det er spennende å bli målt på resultater.

- Egentlig er dette en paradoksal utvikling, fordi politikk bare blir stadig viktigere samtidig som resultatene er blitt vanskeligere å måle. Politikken før besto kanskje mer i å ta beslutninger, mens man i dag arbeider mer med generelle rammebetingelser og overordnede linjer, sier Chaffey

Chaffey trekker fram at dagens mindretallssituasjon og mangel på stabilitet i rikspolitikken heller ikke virker fristende på næringslivets kvinner og menn:

- I næringslivet er folk mer opptatt av gjennomføringe n av en beslutning og mindre av debatten som leder fram til den.

- Hva kan gjøres for at politikk skal bli mer attraktivt fort næringslivsfolk?

- Det ville hjelpe hvis politikerne og partiene ble flinkere til å synliggjøre både hva de vil oppnå og hvilke konkrete resultater de har oppnådd.

- Nå har du selv gått fra interessante jobber i to store organisasjoner og blitt øverste leder. Var det toppsjefutfordringen som fristet?

- Det er selvsagt spennende å komme fra et stort konsern med noen byråkratiske trekk over til en liten fleksibel organisasjon og ha øverste ansvar. Å stelle med IT, forskning og kunnskap er dessuten framtida, sier administrerende direktør Paul Chaffey.

ENVEISKJØRING: Trafikken går stort sett bare én vei: fra politikk til næringsliv. Utfordringen er å få flere 35-åringer til å gå fra bedrifter til politikk, sier Paul Chaffey, som har gått fra Stortinget og SV-toppen til å bli administrerende direktør.