- Spennende å være attraktiv

BERGEN (Dagbladet): Studentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) blir invitert til rundt 100 bedriftspresentasjoner i året. De kan spise og drikke gratis fram til påske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld kom 107 studenter for å høre på revisjons- og rådgivningsselskapet Deloitte & Touche.

Studentene ble hentet med buss klokka 17.00 og kjørt fra skolen i Helleveien og inn til Galleri Nygaten i Bergen sentrum. Der kunne de først ta for seg av øl og brus før partner Terje Nagell startet foredraget som skal friste studentene til en framtidig jobb i det verdensomspennende selskapet.

- Vi trenger 50 til 70 nye medarbeidere, i tillegg til de 660 medarbeiderne vi har i Norge nå, sier Eva Gjøvikli. Hun har fått tittelen «director of human resources» i Deloitte & Touche.

Johannes H. Lien (23) og Mie Kjær Austad (22) er to av studentene som lot seg friste til kveldens show.

- Spennende

- Jeg synes det er spennende at vi som studenter blir vurdert som veldig attraktive på arbeidsmarkedet. Det er viktig å orientere seg om hvilke muligheter vi har når studiene er over, og høre hva de forventer av oss, sier Mie Kjær Austad. Hun valgte alkoholfritt før presentasjonen.

- Vi møter opp til de presentasjonene vi synes virker mest interessante. Fra sist onsdag og fram til påske blir vi invitert av nye bedrifter hver eneste hverdag. I tillegg til selve presentasjonene kan det være nyttig å samtale med bedriftenes representanter mer uformelt etterpå, sier Johannes H. Lien.

Fredag kveld ble det gratis tapas med drikke til etterpå.

- Bedriftene velger å sende flere unge medarbeidere som gikk ut av vår skole for få år siden. De er enklere å snakke med enn dem fra foreldregenerasjonen vår, mener Mie Kjær Austad.

- Ikke bare fest

- Flere store selskaper velger også å sende konsernsjefene. Det viser at de tar disse møtene seriøst og ikke bare inviterer til fest og moro, sier Johannes H. Lien.

Minst fest blir det når offentlige etater som Finansdepartementet inviterer til presentasjon.

Stat og kommune har ikke like store budsjetter for rekrutteringsarbeid som de store, privateide konsernene.

Framtidig kapital

Terje Nagell forklarer at selskapets kapital er de personene som jobber der.

- Vi er helt avhengig av å ha dyktige medarbeidere til våre kontorer i Oslo, Bergen, Kristiansand og Trondheim. I tillegg til to presentasjoner i året arrangerer vi også faglige seminarer på skolene som utdanner siviløkonomer. Deloitte & Touche tilbyr ikke reiser til utlandet. Grunnen til det er at vi ikke ønsker at folk skal velge oss på grunn av gimmicker, sier Terje Nagell og Eva Gjøvikli.