Spenning hos Fibo

- Saab må stanse bilproduksjonen i morgen tidlig hvis ikke streiken blir avblåst. Hvis det blir slutt i ettermiddag kan vi få en trailer avgårde i morgen tidlig, sier direktør Einar Sorknes hos bildelprodusenten Fibo i Holmestrand. Han og de ansatte følger nå spent med i hva som skjer hos Riksmeklingsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både ved Fibo og ved Kongsberg Automotive er frykten for langvarige virkninger av en lang streik så stor at de streikende ansatte og deres sjefer skrev brev til LO og NHO og krevde avslutning av konflikten.

- Vi blør hardt allerede. Saab har sendt ut permitteringsvarsel til sine ansatte og må stanse produksjonen i morgen dersom de ikke får motordeler fra oss, sier direktøren ved Fibo.

Følger med på LO's sider

Når Dagbladet :på nettet ringer sitter han med LO's internettsider oppe og prøver å holde seg løpende oppdatert om situasjonen. - Hvor lang tid tror du meklingen tar. Hvis vi kommer i gang klokka 16 i ettermidag kan vi kanskje ha en trailer med deler på vei klokka 6 i morra tidlig.

- Skaden har allerede skjedd, det er klart streiken er et veldig klart signal til europeiske bilprodusenter om hva de kan forvente seg i fremtiden fra Norge. Til nå har vi vært eneleverandør til Saab, Scandia og Ford, og det har vi vært fordi vi har vært pålitelige, sier Einar Sorknes.

Så mange som 100.000 arbeidsplasser i bilindustrien i Europa kan rammes dersom streiken ikke avsluttes, skriver Aftenposten Interaktiv.