Spenningen øker i Gaza

Lørdag ble en palestinsk 11-åring skutt og drept av israelske soldater. Under begravelsen søndag truet den militante Hamas-bevegelsen med ti selvmordsbombere som hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestiner drept i selvmordsaksjon

Det var i går at 11 år gamle Khalil Mughrabi ble skutt i hodet og drept av israelske tropper i Gaza. Han spilte fotball med flere andre barn, og tre av dem ble skadd. Den israelske hæren påstår de løsnet skudd etter at de ble angrepet med minst 60 håndgranater.

Selvmordsbombere

Under begravelsen av 11-åringen i dag kom den militante Hamas-bevegelsen med trusler om at de har 10 selvmordsbombere i Israel som er klare til å ta hevn, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Dersom Israel ha store bomber, har vi menneskelige bomber, skal Hamas-medlemmer ha ropt i høyttalere under begavelsen i Rafah sør i Gaza.

I dag har palestinere i hopetall protestert og manet til masseprotester på stedet hvor 11-åringen ble drept. Israel skjerper nå sikkerheten rundt jødiske bosettere.

Bevæpnede palestinere løsnet skudd mot israelske soldater da 11-åringens kiste ble fraktet hjem til hans mor for avskjed.

Ifølge palestinske kilder skal et barn ha blitt truffet av israelske skudd i Rafah etter begravelsen. Israelerne skal ifølge disse kildene ha løsnet skudd etter å ha blitt angrepet med steiner. Fra israelsk hold opplyses det at de ikke kjenner til episoden, melder Reuters.

I Hebron på Vestbredden skal ifølge palestinske selvstyremyndigheteren Hamas-aktivist ha blitt kidnappet av israelske agenter i dag.

Våpenhvile rakner

Khalil Mughrabi ble det 17. palestinske offeret etter at Israel inngikk en våpenhvile med palestinerne 13. juni. Ni israelere har blitt drept i samme tidsrom. Begge parter beskylder den andre for å bryte avtalen.

Nå ser det ut til at våpenhvilen kan rakne fullstendig.

SØRGER: En slektning av 11-åringen klarer ikke holde tilbake tårene. Foto: SCANPIX/REUTERS