Spent etter drap på hjemvendt fremmedkriger i København

Dansk politi har skjerpet beredskapen etter drapet på en 19 år gammel mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dansk politi har skjerpet beredskapen på Nørrebro i København, etter drapet på en 19-åring som skal ha kjempet for IS i Syria. Gjerningsmennene skal være tilhengere av det syriske regimet og er ikke tatt.

Andres Vo Riss ble knivstukket på åpen gate på Nørrebro tirsdag og døde av skadene han fikk. Flere skal ha deltatt i angrepet på 19-åringen, og dansk politi tror at det dreier seg om to rivaliserende grupper.

Politiet frykter nye konfrontasjoner mellom de to gruppene, den ene angivelig bestående av tilhengere av president Bashar al-Assad i Syria, og den andre tilhengere av opprørsgruppen Den islamske staten (IS).

Fredag trappet politiet derfor opp sitt nærvær på Nørrebro og opprettet en sone der alle som beveger seg når som helst må påregne å bli kroppsvisitert og bilførere må regne med å bli stanset og få bilen gjennomsøkt.

Drapet på Vo Riss har ført til «en latent risiko for en voldelig konflikt», der noen «har til hensikt å bruke stikk-, slag- og skytevåpen», heter det i en pressemelding fra politiet i København.

- De siste døgns hendelser bekrefter politiets oppfatning av at det er økt risiko for voldelige konfrontasjoner der det benyttes våpen, noe som innebærer fare for personers liv, helse og velferd, heter det videre i pressemeldingen.

Politiet var også i høy beredskap da Andres Vo Riss ble gravlagt i Brøndby fredag, men alt gikk fredelig for seg både under og etter begravelsen.

(NTB)