Spent mellom gjengene

Da høyreekstremister klistret opp plakater med rasistisk propaganda på det antirasistene betrakter som sine enemerker i Oslo, ble det mobilisert i Blitz-miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder i antirasistiske og høyreekstremistiske miljøer bekrefter at krigen om fotfestet i Oslo sentrum trappes ytterligere opp etter helgas skyting.

Bråket startet lørdag kveld da ekstremister angivelig klistret opp plakater med rasistisk propaganda på dørene til utesteder der antirasistene holder til, blant annet puben Mars i Storgata.

Antirasistene mobiliserte da et titalls mennesker og oppsøkte ekstremistene på et annet utested i sentrum.

- Det er en klar provokasjon å klistre opp nazipropaganda på våre steder. Vi syntes vi måtte gjøre noe, sier Maria fra Aksjon Stopp Nazistene til Dagbladet.
Organisasjonen, som har tilknytning til Blitz, kritiserer politiet for unnfallenhet før skytedramaet i Dronningens gate. Et trettitall nynazister, blant dem medlemmer av utenlandske, voldelige organisasjoner, skal ha oppholdt seg på flere utesteder i Oslo i løpet av lørdagen.

- Politiet visste at ekstremistene mobiliserte denne helga, men gjorde ingenting, sier Maria, som ikke vil oppgi etternavnet sitt.