Spent ro langs grensa i Sør-Libanon

Innbyggerne venter på når det skal smelle igjen.

LIBANON. Sjefen for UNIFILs sektor vest-kommando, general Carmello Di Cicco, og leder for sjette divisjon i den libanesiske hæren, Hassan Yaseen (t.h.) inspiserer stedet der to raketter ble skutt fra inn i Nord-Israel denne uka. Foto: REUTERS/Haidar Hawila/SCANPIX
LIBANON. Sjefen for UNIFILs sektor vest-kommando, general Carmello Di Cicco, og leder for sjette divisjon i den libanesiske hæren, Hassan Yaseen (t.h.) inspiserer stedet der to raketter ble skutt fra inn i Nord-Israel denne uka. Foto: REUTERS/Haidar Hawila/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Selv om det sjelden har vært så stille som nå langs grensa mellom Israel og Libanon, går innbyggerne på hver side med hjertet i halsen og venter på når det skal smelle igjen.

Sporadiske smell langs grensa minner innbyggerne om hvor lite som skal til før det bryter ut en vond konflikt igjen. Det skjedde igjen i går. Da skjøt noen to raketter fra libanesisk side inn i Nord-Israel. Israelerne svarte straks med å skyte tilbake mot stedet rakettene kom fra. Ingen ble drept eller såret denne gangen.

Israel leverte i dag inn en klage til FN og hevdet Libanon bryter FN-resolusjon 1701 ved ikke å forhindre angrep fra Sør-Libanon.

Men som regel er det stille. Den eneste krigen som utkjempes i denne krigstrøtte delen av verden er en ordkrig mellom Israel og Libanons Hizbollah-gerilja. Dette øker bekymringen blant innbyggerne i området for at de to partene planlegger nye angrep, like brutale som under krigen som ble utkjempet sommeren 2006.

Uvirkelig

- Den freden vi har i dag er ikke ekte. Den er ekstremt skjør, det kan eksplodere når som helst, akkurat som det gjorde i 2006, sier Salam Jalbout, en 45-årig libanesisk, kristen kjøpmann som bor i byen Khiam like ved grensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer