Zimbabwe:

Spent situasjon i Zimbabwe. Dette mener eksperten vil skje videre

- Det store spørsmålet er om presidenten vil gå av frivillig eller ikke, sier seniorforsker Henning Melber ved Nordiska Afrikainstitutet.

TRUES MED RIKSRETT: Selv om Robert Mugabe ble avsatt som partileder for ZANU-PF søndag, er han fortsatt president i Zimbabwe. Nå truer regjeringspartiet med å stille ham for riksrett om han ikke går av innen mandag klokka 12. Foto: AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi
TRUES MED RIKSRETT: Selv om Robert Mugabe ble avsatt som partileder for ZANU-PF søndag, er han fortsatt president i Zimbabwe. Nå truer regjeringspartiet med å stille ham for riksrett om han ikke går av innen mandag klokka 12. Foto: AP Photo/Tsvangirayi Mukwazhi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): President Robert Mugabe ble søndag avsatt som leder for regjeringspartiet ZANU-PF i Zimbabwe. Kona Grace Mugabe ble samtidig avsatt som leder for kvinnebevegelsen i samme parti.

Avgjørelsen ble tatt av sentralstyret i ZANU-PF under et krisemøte søndag, og de besluttet samtidig å erstatte presidenten med Emmerson Mnangagwa, som fikk sparken av Mugabe som visepresident tidligere i uka. Mnangagwa ble også utpekt som partiets kandidat til presidentvalget som etter planen skal holdes neste år.

Et samlet parti stilte seg bak kravet om Mugabes avgang, og det samme gjorde krigsveteranene som lørdag arrangerte en massemønstring i Harare med krav om presidentens avgang. Ungdomspartiet i ZANU-PF, som har vært sterke støttespillere for Mugabe, sluttet også opp om kravet søndag, og jubelen var derfor stor da sentralstyret kastet både presidenten og kona hans ut av partiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer