Spent stemning i Operaen før siste akt

Stemningen var spent og smånervøs blant publikum, operasangere og andre ansatte ved Den norske Opera i kveld. Mens stortingsrepresentantene hadde sitt eget operadrama på gang, forlystet operaelskerne seg med sesongens siste forestilling av «Flaggermusen».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I foajeen strømmet publikum inn like før forestilling i operahuset på Youngstorget. Mange vil bytte dette huset ut med et nytt praktbygg på Vestbane-tomten eller Bjørvika. At det er en spesiell kveld hersker det ingen tvil om.

- Jeg er spent på utfallet, men har ingen bestemt oppfatning av utfallet. Alle osloborgere bør være interessert i hvor operahuset skal ligge, for det blir en dominerende bygning i bybildet. Jeg er overbevist om at Operaen bør ligge på Vestbanen, sier Svein Berglund fra Jar.

Spesiell stemning

De ansatte var også spente på kveldens avstemming i Stortinget, og stortingsbehandlingen var et naturlig samtaleemne også på sminkerommet før forestillingen. Operasanger Knut Jørgen Moe ble sminket for rollen som fengselsdirektør Frank, og lurte på hvordan han skulle bruke den «gira» stemningen i forestillingen.

- Stemningen er underlig, og det er en helt spesiell stemning her i kveld. Jeg har aldri opplevd noe lignende her på huset. Det er mye galgenhumor mens vi venter på et vedtak. Håper det blir Vestbanen, men de færreste tror det, sier Knut Jørgen Moe.

Selv trodde han at det ble en lang valgvake etter forestillingen, selv om det er tidlig opp onsdag morgen for nye prøver.

(NTB)