Sperr dem inne!

Det er ikke bare fangene det skjer noe med når vi strammer til på bekostning av human fangebehandling. Det skjer også noe med oss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Husker

du KROM? Det var den gangen da alle fanger skulle tilbake til samfunnet. Eller husker du Anker Rogstad, skapsprengeren med den spesielle skjærebrenneren som ransgruppa i politiet straks gjenkjente på det rene kuttet, Ankers modus operandi? Han var en mann i tweedjakke og hatt som ble høflig behandlet av dommere, advokater, etterforskere og fengselsvoktere. I dag har vi Bandidos-leder Lars Harnes, som soner en dom på seks år for tortur av en som ikke gjorde opp for seg.

Justisminister Odd Einar Dørum griper dagen og ber om å få en hasterapport om hvorfor den voldsdømte fikk pappaperm sju timer før han ble tatt på fersken med fem millioner på Aker Brygge natt til mandag.

Petter

Tharaldsen, som ble fisket opp av kanalen, fikk sist fredag en betinget dom for tjuveri av en Audi til sju hundre tusen for tre år siden. Dommen ble gjort betinget fordi han nå angivelig levde lovlydig som lastebilsjåfør.

Nynazisten Daniel de Linde, som håndterte en alderdommelig maskinpistol av typen Stengun, la seg ned med en sekk full av penger etter ranet da han ble beskutt. Hans sak der han er tiltalt for ran av en pengetransport på Grünerløkka i fjor, er ennå ikke pådømt. Han var ute av varetekt fordi hans sak først kommer opp i januar neste år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer