- Sperr terrormistenkte inne på ubestemt tid

Det sier stemmen til det norske folk.

STRENGE FORHOLD: Men flertallet av Norges befolkning støtter innesperring av terrormistenkte på ubestemt tid.   Foto: Kevin Lamarque/AFP/Scanpix
STRENGE FORHOLD: Men flertallet av Norges befolkning støtter innesperring av terrormistenkte på ubestemt tid. Foto: Kevin Lamarque/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Personer mistenkt for terrorplanlegging må kunne settes bak lås og slå så lenge myndighetene vil uten rettergang. Det mener et flertall av det norske folk.

Mange nordmenn er villige til å kaste rettsstatens prinsipper på båten i kampen mot terror, viser en internasjonal undersøkelse utført av Norsk samfunnsvitenskapelig database (NSD), skriver Bergens Tidende.

Innbyggere i 33 land er spurt om myndighetene bør få utvidede fullmakter ved mistanke om nært forestående terrorhandlinger, og et stort flertall i Norge sier ja til å ta i bruk både telefonavlytting og ransaking.

53 prosent mener at norske myndigheter burde ha rett til å holde personer i forvaring så lenge de vil, 86 prosent at det burde vært anledning til å avlytte folks telefonsamtaler, og 58 prosent mener at politiet kan stoppe og ransake folk på gata.

Norge plasserer seg høyt på lista i forhold til andre land. På forvaringsspørsmålet ligger vi på sjetteplass på en liste der Storbritannia er aller mest overbærende med sine 68 prosent.

På listen over telefonavlytting blir vi kun «slått» av Danmark, der hele 89 prosent godtar slik avlytting, mens på ransakingsspørsmålet har vi bare Danmark (80 prosent), Storbritannia (78 prosent) og Sverige (59 prosent) foran oss på listen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer