SAVNET: Lisa Irwin er sporløst borte og politiet har nå intensivert undersøkelsene i familiens hjem. Foto: POLITIET/REUTERS
SAVNET: Lisa Irwin er sporløst borte og politiet har nå intensivert undersøkelsene i familiens hjem. Foto: POLITIET/REUTERSVis mer

Sperrer av gate i jakten på Lisa (10 mnd)

Amerikanske myndigheter har også innført flyforbud over nabolaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er nå over to uker siden Lisa Irwin (10 mnd) ble meldt savnet fra boligen i Kansas City i USA. Politiet har ingen spor etter henne.

Forklaringene til foreldrene har spriket, og nå har politiet besluttet å gjennomføre et grundigere søk i og rundt huset deres.

Tirsdag kveld fikk de godkjent en ransakelsesordre, men først i dag startet forberedelsene rundt familiens bopel. Ifølge NBC har politiet sperret av et større område rundt huset, og foreldrene har fått beskjed om å holde seg unna.

- Unødvendig Samtidig har luftfartsmyndighetene gått ut med et flyforbud over huset i North Lister Avenue.

Onsdag morgen, lokal tid, var over ti politimenn ved huset. Etterforskere og teknikere har tidligere vært inne i huset med foreldrenes samtykke. Dette er første gang de gjør et fullstendig søk med ransakelsesordre.

Forrige helg filmet politiet på innsiden og utsiden, i forsøk på å gjenskape et mulig innbrudd via Lisas vindu.

- Jeg skjønner ikke hva de skal med en ransakelsesordre. De kan gå inn og ut av huset når de vil. De har tilgang, for vi vil bare ha svar, sier familiens advokat Joe Tacopina.

Brøt samarbeidet Foreldrene sliter imidlertid med troverdigheten hos politiet. De fikk umiddelbart gode skussmål og skryt for at de samarbeidet, men bare tre dager etter Lisas forsvinning anklaget politiet foreldrene for å motsette seg videre samarbeid.

Noen dager senere gjenopptok familien samarbeidet med politiet.

Mora, Deborah Bradley, har forklart at hun sist sjekket jentas rom 22.30 på kvelden, da lå hun i sengen. Faren, som jobbet nattskift som elektriker, kom hjem i fire-tida og fant senga tom.

Foreldrene skal ha lett huset rundt før de ringte til politiet. Jeremy Irwin støtter konas forklaring, og har avvist påstander om at forlovenden står bak forsvinningen for å dekke over en ulykke.

Lisas mor fortalte tidligere denne uka at hun kjøpte en boks vin og drakk «nok til å bli full» samme kveld, men avviser at hun har skadet datteren.

FORTVILER: Deborah Bradley og Jeremy Irwin har i flere intervjuer sagt at de ikke aner hvor datteren er. Foto: ORLIN WAGNER/AP
FORTVILER: Deborah Bradley og Jeremy Irwin har i flere intervjuer sagt at de ikke aner hvor datteren er. Foto: ORLIN WAGNER/AP Vis mer