Sperrer av gater i Oslo på grunn av røykutvikling fra brann i høyspentrom

Strømmen har også falt ut i området rundt brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 00.48 natt til søndag meldte politiet i Oslo om kraftig røykutvikling fra et høyspent rom i Rådhusgata.

- Det er brann i et høyspentrom. Det er et rent forretningsbygg, så i utgangspunktet er det ingen som skal bo der, sier operasjonsleder Marianne Heidenstrøm ved Oslo politidistrikt.

Som følge av røykutviklingen fra brannen sperret poliet av et stort område. Det var sperret av helt ned til Rådhusplassen.

Det var også bortfall av strøm i de nærliggende områder.

- Det er noen boliger og så er det en del utesteder og sånn, sier operasjonslederen.

Hafslund er på plass for å hjelpe til i arbeidet med å få brannen slukket.

«Politiet understreker at uvedkommende ikke nå passere de oppsatte sperringer, da området fortsatt er usikkert. Strømmen faller også stadig ut i et større område», skrev politiet på Twitter klokka 01.12.

Like før klokka 02 rapporterte politiet at brannen hadde avtatt, men at et større område i Kvadraturen sto uten strøm.

«Dette kan vedvare i flere timer, inntil Hafslund eventuelt får koblet opp reserve-aggregater», skriver Oslo-politiet på Twitter.

Like før klokka 06.30 søndag morgen sier operasjonsleder Heidenstrøm at det fremdeles er noen strømløse områder like ved brannstedet.

Brannen er slukket.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer