Sperrer sivile inne med trær og stein

En halv million på flukt fra Taliban-styrte områder i Pakistan.

EN HALV MILLION PÅ FLUKT: Pakistanske barn på en lastebil på vei ut Swat-dalen. Ifølge Røde Kors er det over en halv million internt fordrevne flyktninger fra området. Foto: EPA/RASHID IQBAL/SCANPIX
EN HALV MILLION PÅ FLUKT: Pakistanske barn på en lastebil på vei ut Swat-dalen. Ifølge Røde Kors er det over en halv million internt fordrevne flyktninger fra området. Foto: EPA/RASHID IQBAL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Titusenvis av mennesker flykter nå fra de harde kampene nordvest i Pakistan.

Mens burkakledde kvinner, barn og familiefedre forsøker å komme seg ut av Swat-dalen, advarer Det internasjonale Røde Kors mot en humanitær krise.

I kveld er det ifølge CNN ventet at Pakistans statsminister Yousuf Raza Gilani offisielt vil erklære den omstridte fredsavtalen som død. I løpet av dagen i dag har den pakistanske hæren innledet en storoffensiv mot Taliban. Kamphelikoptre og jagerfly har bombet Taliban-stillinger.

Lover seier12-15 000 regjeringssoldater er allerede pumpet inn i Taliban-kontrollerte Swat, en gang et yndet feriemål for pakistanere. Flere troppeforsterkninger er ventet i dagene som kommer.

Statsminister Gilani forsikret under et møte med lokale politikere fra Buner, Dir, Shangla - områder der sharia er innført - at «sterke virkemidler vil bli tatt i bruk for å gjenopprette fred og orden», melder det pakistanske nyhetsbyrået APP.

Forsvarssjef Ashfaq Kayani lover seier, og sier at hæren vil mobilisere de nødvendige ressurser for å sikre herredømme over islamistene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer