Sperrer Visa

Svindlere har fått tak i sensitiv kort-informasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Flere Visa-kunder har i dag mottatt tekstmeldinger fra Santander bank, hvor det opplyses at kortene er sperret. Meldingen har ifølge VG Nett og Nettavisen følgende ordlyd:

«Av sikkerhetsmessige årsaker har vi sperret ditt GebyrfriVisa-kort. Du mottar nytt kort og PIN-kode innen 1 uke. For spørsmål ring 80055678. MVH Santander. »

Hvordan kortinformasjonen er stjålet er foreløpig ukjent, opplyser Finansnæringens Hovedorganisasjon overfor Dagbladet.no.

- Dette er en fellessak som berører flere banker og vi vil ikke uttale oss om denne saken, sier Nina Nordby, markedsdirektør i Santander til VG Nett.

- Vi er i ferd med å sjekke status hos andre banker, men vi kjenner foreløpig ikke til at andre banker enn Santander sperrer kort nå, sier kommunikasjonsrådgiver Stine Neverdal til Dagbladet.no.

- Tidligere er flere banker rammet av dette. Det kan se ut som om svindlerne opererer i bølger, sier hun.

FNH vet foreløpig ikke hvordan kortinformasjonen har kommet på avveie, men presiserer at det ikke skyldes innbrudd i en database hos en bank.

- Svindelen har sitt utspring i England og har pågått det siste halvåret. Vi vet ikke hvordan dette har skjedd, men det har skjedd et sted mellom brukerstedet og kundens konto, forteller Neverdal.

Sperrer Visa

Ifølge henne gjelder sperringen hos Santander Visa, men den skal ikke omfatte alle bankens kortkunder.

- Santander ønsker å være føre var og sender ut nye kort til kunder. Det skal ikke ha skjedd noe misbruk med kortene de nå sperrer. Men enkelte Santander-kunder ble utsatt for svindel tidligere i sommer, sier Neverdal.

Neverdal presiserer at hvis kunder blir utsatt for kortsvindel, uten å selv ha vært uaktsom, så dekker banken tapet.

SENDER UT SMS-MELDINGER: Santander sender ut SMS-meldinger til en rekke kunder i dag om at banken sperrer Visakort. Årsaken er frykt for svindelforsøk etter at sensitiv kortinformasjon har kommet på avveie.
SENDER UT SMS-MELDINGER: Santander sender ut SMS-meldinger til en rekke kunder i dag om at banken sperrer Visakort. Årsaken er frykt for svindelforsøk etter at sensitiv kortinformasjon har kommet på avveie. Vis mer