Sperret inne av snøras i Alta

En eldre mann er innesperret av to ras langs riksveien i Skillefjord i Alta. Området er så rasfarlig at politiet ikke får evakuert mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eldre mann er innesperret av to ras langs riksveien i Skillefjord i Alta. Området er så rasfarlig at politiet ikke får evakuert mannen.

Den eldre mannen kjørte inn i området med traktor for å hjelpe til med å fjerne snømassene etter et ras. Kort tid etter gikk det enda et ras langs riksvei 883 i Skillefjord.

Traktorføreren, en bil med fire personer, samt en tjenestebil fra Mesta med én person, ble sperret inne av rasene. Politiet har fått evakuert fem personer, mens mannen med traktor fortsatt var i området ved 22-tiden fredag.
Fortsatt rasfare
- Vi kan ikke reise inn i området for å hente ham, og vi får ikke varslet ham på noen annen måte, sier operasjonsleder Olaf Andreassen i Vestfinnmark politidistrikt til NTB.

Så langt politiet har fått brakt på det rene, er ingen blitt tatt av raset, men fredag kveld var situasjonen rundt mannen med traktoren høyst usikker. Det er så kraftig vind og snøfokk i området at det ikke er mulig å ta av med helikopter, og ifølge lokale kjentfolk er det umulig å ta seg fram til rasstedet med båt.

- Sikten er lik null, sier Andreassen.


Får ikke varslet
Mesta har stengt veien på begge sider av rasene, og sier at det er ikke forsvarlig å ta seg inn i området før rasfaren er avklart.

- Det er ikke mobildekning i området, og vi får ikke varslet traktorføreren om at han må komme seg ut. Men det er en godt voksen mann som har kjørt traktor i dette området i 50 år, sier Andreassen.

Rasene gikk mellom klokken 18 og 19. Ett av dem skal være 150 meter bredt.

(NTB)