Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sperret inne i ti dager

LANDECK (Dagbladet): Familien fra Arendal satt innesperret i det verste rasområdet i Østerrike, og hørte snøskredene brake nedover fjellene bare få kilometer unna. Etter en uke måtte Jan Askeland og Johan Tottland risikere livet for å skaffe mat til familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besteforeldrene Turid og Jan Askeland fra Arendal skulle egentlig tilbringe en hyggelig uke på skiferie i Nedele sammen med datteren Camilla, svigersønnen Johan Tottland og barnebarnet Camilla på fem og et halvt år.

Helvete brøt løs

Risikerte livet

Området hvor leiligheten lå var totalt isolert. Familien kunne bevege seg 250 meter i hver retning, før de nådde sperringene. I et helt døgn var de uten varme.

Fullstendig kaos

Da mobiltelefonen en sjelden gang virket, prøvde familien å få vite om når de kunne komme seg ut. Torsdag ble de først sendt fem kilometer nordover for å bli hentet av et helikopter. Deretter kom kontrameldingen om at de skulle gå fem kilometer i den andre retningen. Men heller ikke dit kom det redningsfolk. Humøret var helt på bånn da det gikk mot en ny natt i katastrofeområdet.

Så kom redningen

Klokka sju i går morges kom gladmeldingen. Et helikopter kom for å hente dem.

- Det var herlig da vi til slutt var i lufta, forteller Camilla, Turid, Jan og Johan før de setter seg på toget til Innsbruck.

Derfra planla de å dra videre til München, hvor de ville prøve å få plass på et fly hjem til Norge.

<B>I SIKKERHET:</B> - Vi måtte snike oss forbi lavinesperringer for å få kjøpt mat, forteller Johan Tottland. Det ble en dramatisk skiferie for Johan, datteren Camilla, kona Camille og svigerforeldrene Turid og Jan Askeland fra Arendal.