Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sperret kreftsyk mor inne

Den 40 år gamle svensken skal ha låst sin mor (82) inne i huset i sju måneder. Den kreftsyke kvinnen måtte overleve på vann, kjeks og frukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble møtt av et sjokkerende syn da de brøt seg inn i rekkehuset i Stockholm: Vinduene var spikret igjen, og søppel og matrester lå og fløt inne i huset. På sofaen satt den alvorlig kreftsjuke 82-åringen, forvirret og underernært. Politimennene måtte frakte henne direkte til sykehuset for behandling, skriver Expressen.

Hørte skrik

82-åringen skal ha bodd hos sønnen i den sørlige delen av Stockholm de siste åra. Politiet mener at hun har vært holdt innesperret i rekkehuset av sønnen helt siden september.

Hun har måttet livnære seg på vann, frukt og kjeks. Kvinnen var svært takknemlig da politimennene kom og reddet henne fra fangenskapet.

For en måned siden fikk sosialmyndighetene tips fra naboer, som hørte henne skrike om hjelp inne fra rekkehuset.

Fredag brøt politiet seg inn, og kort tid etter ble den 40 år gamle sønnen pågrepet.

- Det var bra noen kom... Jeg orker ikke mer, sa den utmattede kvinnen til politiet.

Ifølge Expressen hadde sønnen låst døra da han gikk om morgenen. Dessuten var telefonen sperret for utgående samtaler. Dersom noen ringte inn, ble de koblet direkte over til 40-åringens mobiltelefon.

- Passet på henne

Den 40 år gamle sønnen er ingeniør, og har tidligere jobbet med avanserte utviklingsprosjekter for Ericsson. Politiet mistenker ham også for å ha tatt morens penger. Et familiemedlem har forklart at han systematisk har tusket til seg morens inntekter.

- Penger er det eneste som interesserer ham her i livet, har familiemedlemmet fortalt i avhør.

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen, som lyder på frihetsberøvelse.

- Jeg har ikke sperret henne inne. Jeg har nær kontakt med min mor. Jeg steller og passer på henne, har 40-åringen forklart.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media