Spesialenheten: - Frykt for «rabalder» i mediene i Monika-saken

- Katastrofe hvis mediene fikk vite det var uenighet.

FRYKTET RABALDER: Her er Monika Sviglinskaja, som ble drept på Sotra, avbildet sammen med sin mor Kristina Sviglinskaja. 
Privat / NTB scanpix
FRYKTET RABALDER: Her er Monika Sviglinskaja, som ble drept på Sotra, avbildet sammen med sin mor Kristina Sviglinskaja. Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Frykt for «rabalder» i mediene kan ha medvirket til at Monika-saken ikke ble gjenåpnet tidligere, ifølge Spesialenheten for politisaker.Opplysningene framkommer i Spesialenhetens etterforskningsdokumenter.

Sentrale personer i Hordaland politidistrikt deltok i den aktuelle diskusjonen i fjor om hvorvidt åtteåringens dødsfall skulle etterforskes på nytt, melder NRK.

De ansvarlige for etterforskningen mente det ville være en «katastrofe» dersom mediene fikk vite at det var intern uenighet om etterforskningen av Monikas dødsfall.

Spesialenheten etterforsket politiet i Hordaland både for feil og mangler ved Monika-saken og fordi de unnlot å gjenåpne saken da feilene ble oppdaget og varslet. Påtalevedtaket konkluderte med en bot på 100.000 kroner til distriktet for grov uforstand i tjenesten, men rammet ingen tjenestemenn.

I vedtaket kommer det tydelig fram hvordan lederne brukte «rabalder i mediene» som et argument mot å gjenoppta drapssaken.

Påtaleansvarlig Sidsel Isachsen avviser overfor NRK at hun har latt hensyn til mediene påvirke avgjørelser. Hun har klaget påtalevedtaket inn for Riksadvokaten. (©NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.