VARETEKTSFENGSLET: Politilederen Eirik Jensen er varetektfengslet, mistenkt for korrupsjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VARETEKTSFENGSLET: Politilederen Eirik Jensen er varetektfengslet, mistenkt for korrupsjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

Spesialenheten får bistand fra Økokrim og Kripos i Jensen-saken

Spesialenheten setter inn alle ressurser i etterforskningen av den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spesialenheten for politisaker har fått skarp kritikk fra den korrupsjonssiktede politioverbetjenten Eirik Jensens forsvarer for å ikke konfrontere ham med de konkrete anklagene.

Til det svarer lederen i Spesialenhetens etterforskningsavdeling for Øst-Norge, Liv Øyen, at han blir konfrontert «på et tidspunkt vi mener er taktisk riktig».

- Jeg vil ikke gå inn i noen polemikk om dette, sier Øyen til Dagbladet.

Får bistand Hun vil ikke kommentere uttalelser i mediene, heller ikke fra privatetterforsker Ola Thune som i Dagbladet i dag etterlyser mer informasjon fra Spesialenheten.

Derimot forteller hun at Spesialenheten i saken mot Jensen innhenter nødvendig spesialkompetanse utenfra.
- Vi får bistand fra Kripos og Økokrim, sier hun til Dagbladet.

Hun vil ikke si hvor mange som nå jobber med saken, men forteller at det ikke spares på ressursene i etterforskningen mot Jensen, som anses som en foregangsmann i politiets arbeid med kriminelle informanter.

- Vi bruker alle tilgjengelige ressurser, sier Øyen.

- Vil ta tid Jensen er mistenkt for grov korrupsjon, etter at «hasj-investoren» Gjermund Cappelen i en sak i Bærum har hevdet at Jensen har hjulpet til med å importere inntil 20 tonn hasj.

Øyen ser for seg en langvarig etterforskning.

- Vi anser at dette er en omfattende sak og det er et stort materiale som skal undersøkes, og etterforskningen vil ta tid, sier Liv Øyen til Dagbladet.