Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Korrupsjonstiltalen mot Eirik Jensen:

Spesialenheten får ikke lukke hele Jensens forklaring

Det har Oslo tingrett besluttet.

KAN FORKLARE SEG ÅPENT: Oslo tingrett har besluttet at Spesialenheten ikke får lukke hele Eirik Jensens forklaring i rettssaken som kommer opp på nyåret. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KAN FORKLARE SEG ÅPENT: Oslo tingrett har besluttet at Spesialenheten ikke får lukke hele Eirik Jensens forklaring i rettssaken som kommer opp på nyåret. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo tingrett har vurdert det slikt at ikke er anledning til å lukke dørene under hele Eirik Jensens forklaring.

Dermed fikk ikke Spesialenheten medhold i sitt krav om at hele Jensens forklaring skulle gå for lukkede dører.

Tingretten har også besluttet at det kan gjøres opptak av opplesning av tiltalebeslutningene, aktors innledningsforedrag, forsvarernes merknader til innledningsforedraget og aktor og forsvarernes prosedyrer.

Tingretten har samtidig besluttet at mediene får anledning til å gjøre opptak av enkelte deler av rettssaken, men ikke de tiltaltes forklaringer.

Rettssaken mot den korrupsjonstiltalte ekspolitimannen og Gjermund Cappelen, som er tiltalt for å ha bestukket Jensen, starter 9. januar og varer helt til 16. juni.

Det var Spesialenheten for politisaker som ønsket at dørene skulle lukkes når Jensen skal forklare seg. Det protesterte Norsk Redaktørforening og Norsk Presseforbund på, skriver NTB.

Dagbladet oppdaterer saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!