Spesialenheten ferdig med Sjøvold-etterforskningen

Spesialenheten er ferdig med etterforskningen av PST-sjef Hans Sverre Sjøvold og hans befatning med våpen, får Dagbladet bekreftet. Saken er nå oversendt sjefen for Spesialenheten for påtaleavgjørelse.

PST-SJEF: Hans Sverre Sjøvold er avhørt av Spesialenheten én gang i forbindelse med saken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
PST-SJEF: Hans Sverre Sjøvold er avhørt av Spesialenheten én gang i forbindelse med saken. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Saken anses som ferdig etterforsket, og vi har avgitt innstilling til påtalevedtak, sier etterforskningsleder Kari-Anne Hille Valla til Dagbladet.

Spesialenheten for politisaker startet etterforskning av PST-sjefen i oktober i fjor etter at VG avslørte at han i en årrekke hadde oppbevart våpen ulovlig.

Sjøvold har vært etterforsket for mulig brudd på straffelovens paragrafer om tjenestefeil og mulig overtredelse av våpenloven.

Etterforskningsleder Valla har nå gitt en anbefaling om hvorvidt saken bør henlegges, om det bør gis bot, eller om den bør ende i tiltale og straffesak for Sjøvold.

- Viktig at saken blir avgjort

Hans Sverre Sjøvold tiltrådte som PST-sjef i mars i fjor, og la blant annet fram sin første trusselvurdering som øverste leder for Politiets sikkerhetstjeneste 4. februar.

Til NTB har Sjøvold tidligere medgitt at det har vært uheldig å starte den nye jobben med en etterforskning for mulige straffbare forhold hengende over seg.

- Det har jo vært mye negativ oppmerksomhet. Nå er det viktig at saken blir avgjort, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer